avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general societate suspendata temporar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

societate suspendata temporar

Buna ziua,
Doresc sa intreb daca societatea este suspendata temporar,mentionez ca a avut o perioada in care a activat,trebuie depusa declaratia pe propria raspundere de catre administratorul firmei pana azi 1 martie?si daca nu a avut activitate in anul 2012 ce anume trebuie depus ?pentru a fi evitate amenzile(in 25 februarie s-a depus declaratia 392b,cu val.0)
Multumesc.
Doresc tuturor doamnelor si domnisoarelor o primavara mai frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 18:14, 1 Martie 2013
Trebuie sa depuneti situatiile financiare incheiate la data de 31 dec. 2012.
Numai societatile care nu au desfasurat activitate de la infiintare pana la dec. 2012 depun declaratie pe proprie raspundere.
pana la ce data se depun situatiile financiare?

In Monitorul Oficial 44 din 21.01.2013 a fost publicat Ordinul Ministrului Finantelor nr. 40 /2013
Termenele pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sunt următoarele:

"- pentru societăţile comerciale, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar;

- pentru celelalte persoane prevăzute la art. 1 din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.

Subunităţile din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul în străinătate, cu excepţia subunităţilor deschise în România de societăţi rezidente în state aparţinând Spaţiului Economic European, depun situaţii financiare anuale pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice în termen de 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.

Entităţile care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la 31 decembrie nu întocmesc situaţii financiare anuale, respectiv situaţii financiare anuale simplificate, urmând să depună în acest sens la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice o declaraţie pe propria răspundere a persoanei care are obligaţia gestionării entităţii, care să cuprindă toate datele de identificare a entităţii: denumirea completă (conform certificatului de înmatriculare); adresa şi numărul de telefon; numărul de înregistrare la Registrul Comerţului; codul unic de înregistrare; capitalul social.

Depunerea la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice a declaraţiilor entităţilor care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la 31 decembrie se efectuează în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar."



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data depunerii bilantului pe 2012 dorina_huluta dorina_huluta Buna seara ! Am si eu o nelamurire. In MO este precizat faptul ca situatiile financiare se depun la 120 de zile si 150 de zile de la inchiderea exercitiului ... (vezi toată discuția)
Termen depunere bilant carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Care este termenul de depunere al bilantului in cazul in care nu am depus declaratia 100 in decembrie? Stiu ca trebuie sa depun declaratia 101 ... (vezi toată discuția)
Bilant vasilelacramioara vasilelacramioara o societate care in anul 2012 nu a avut activitate pana la ce data trebuie sa depun bilantul pentru anul 2012 pana la 31.05.2013? (vezi toată discuția)