avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie in numele altei autoritati contractante
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie in numele altei autoritati contractante

Ce presupune in plus sau ce este iesit din tipar in cazul unei proceduri de atribuire in numele altei autoritati contractante?

In Fisa de date se va bifa DA la sectiunea I "Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante". Se vor scrie informatii suplimentare la sectiunea "Alte informatii"?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ibitza78 , utilizator 10:15, 4 Martie 2013
La "Alte informatii" inscrieti succint in ce temei legal actionati in numele altei autoritati (art.8,9 din OUG 34)
Este vorba de urmatoarea situatie:
AC a obtinut din partea ENEL un Aviz tehnic de racordare (o noua anvelopa in beton pt policlinica orasului si racordarea la reteaua ENEL). In acest aviz s-a calculat si valoarea estimata la care ENEL poate face lucrarea iar, in acest aviz sunt mentionate si urmatoarele:

"5.(1) Operatorul de retea (adica ENEL) executa lucrarile prevazute la punctul 1 cu personal propriu, sau atribuie contractul de achizitie publica pentru executarea de lucrari unui operator economic atestat, respectand procedurile de atribuire a contractului de achizitie publica.

(2) Operatorul de retea poate contracta lucrarile pentru realizarea instalatiei de racordare si cu un anumit proiectant sau constructor atestat in conditiile legii, ales de catre utilizator. In acest caz, utilizatorul urmeaza sa ceara in mod expres acest lucru operatorului de retea inainte de incheierea contractului de racordare, iar tariful de racordare mentionat a punctul 4, alin.(3) se va recalcula in mod corespunzator, corelat cu rezultatul negocierii intre utilizator si proiectantul sau constructorul pe care acesta l-a ales.
"

Drept urmare, AC a decis organizarea unei licitatii pentru aceasta lucrare intru-cat valoarea estimata solicitata de ENEL (realizare lucrare cu personal propriu) este prea mare. Aceste lucrari pot fi realizate doar de ENEL prin personal propriu sau alta societate comerciala desemnata prin licitatie publica. S-a decis astfel organizarea de catre AC a unei proceduri de achizitie publica in numele ENEL.

Este aceasta o decizie corecta, legala? Mie mi s-a parut ca fiind sigura solutie.
Este cumva vorba de un contract sectorial (energie electrica)?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri legate de schimbarea furnizorului de curent angi25 angi25 Buna ziua! Asociatia de proprietari din care fac parte are curent electric de la o institutie publica si in baza facturii emisa de aceasta, se plateste ... (vezi toată discuția)
Probleme autorizatie construire bransament primarie AnaisB AnaisB Locuiesc in sect. 1, cartierul Straulesti. Din pacate apartin de Enel Buftea cu racordul (adica de Ilfov). Alerg dupa autorizatia de construire bransament din ... (vezi toată discuția)
Licitatie eleonora craciun eleonora craciun Buna seara, Am cateva intrebari in leagtura cu participarea la licitatii... S-a semnat un contract de inchiriere spatii la politia de frontiera ... (vezi toată discuția)