avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lamuriri legate de schimbarea furnizorului de curent
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lamuriri legate de schimbarea furnizorului de curent

Buna ziua!
Asociatia de proprietari din care fac parte are curent electric de la o institutie publica si in baza facturii emisa de aceasta, se plateste curentul catre institutie (bineinteles fiecare apartament are contoar).
Acum, institutia a trimis o hartie prin care anunta ca Asociatia va fi debransata de la curent si ca aceasta sa ia legatura cu ENEL pentru bransare .
Asociatia a fost la aceasta firma care este autorizata (de ANRSC daca zic corect ?) si i-a spus ca trebuie facuta o noua bransare si ca ar costa in jur de 1700 lei.
Intrebarea este: de ce trebuie platit atat de mult din moment ce fiecare apartament are curent (instalatie), transformator exista; institutia respectiva a spus ca lasa toata instalatia (cablu) celor de la ENEL; practic pentru noi proprietarii ar trebui sa fie doar schimbarea furnizorului (instalatia existand) adica sa nu mai platim consumul la aceea institutie ci la firma autorizata pentru furnizarea curentului.
Intelegem sa dam ceva bani, ca probabil ei vor scoate contoarele afara din apartament (acum le avem in apartament).
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ar fi foarte bine.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 14:06, 7 Iulie 2011
Interventie moderator
Nu credeti ca intrebarea trebuie pusa Enel-ului ca sa primiti un raspuns autorizat? ....Sau vreti doar niste pareri?
multumesc mult Elga, e adevarat, vroiam doar niste pareri, asa ca sa mai racoresc..:)
Pentru Enel sunteti un consumator nou si va sunt aplicabile prevederile Regulamentului de mai jos:

HOTÃRÂRE Nr. 90 din 23 ianuarie 2008
pentru aprobarea Regulamentului privind racordarea utilizatorilor la reţelele electrice de interes public
EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL Nr. 109 din 12 februarie 2008

ANEXÃ

Art. 2
Prezentul regulament se aplică raporturilor dintre operatorii de reţele sau alţi deţinători de reţele electrice de interes public şi:
a) utilizatorii care solicită racordarea la reţeaua electrică a unui loc de producere sau de consum nou;

Art. 4
(1) Operatorul de reţea aprobă racordarea la reţeaua electrică prin emiterea avizului tehnic de racordare la cererea persoanei interesate, în oricare dintre următoarele situaţii:
a) apariţia unui loc de producere sau de consum nou, definitiv ori temporar;

Art. 10
(1) Pentru obţinerea avizului tehnic de racordare şi a racordării la reţeaua elec-trică, solicitantul se adresează operatorului de reţea, potrivit art. 6, după cum ur-mează:
a) direct;
b) prin împuternicit legal;
c) prin proiectant de specialitate;
d) prin furnizor.
Art. 20
(1) În termen de 7 zile calendaristice de la data înregistrării cererii de racordare, operatorul de reţea verifică documentaţia depusă şi transmite solicitantului factura de plată a tarifului pentru emiterea avizului tehnic de racordare.
Art. 30
(1) După primirea ofertei de racordare, exprimată prin avizul tehnic de racordare, utilizatorul poate solicita în scris operatorului de reţea încheierea contractului de racordare. ...
Art. 31
Pentru realizarea racordării, utilizatorii achită operatorului de reţea, deţinător al reţelei electrice, tariful de racordare stabilit conform metodologiei aprobate de autoritatea competentă.

Tarifele de racordare sunt aprobate prin Ordinul nr. 15/2004 emis de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei.

Daca veti avea ocazia sa cititi cele 2 acte normative veti afla toti pasii pe care va trebui sa-i urmati.
Desi sunt participanti la forum care au capacitatea sa va ofere un raspuns autorizat pe aceasta tema, spatiul nu permite detalierea raspunsului.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut, intr un condominiu tabloul electric care contine si ... Mirel Alexandru Mirel Alexandru Va salut, intr un condominiu tabloul electric care contine si contoarele apartamentelor este situat la subsol. Aces subsol este proprietate privata si inchisa. ... (vezi toată discuția)
Probleme autorizatie construire bransament primarie AnaisB AnaisB Locuiesc in sect. 1, cartierul Straulesti. Din pacate apartin de Enel Buftea cu racordul (adica de Ilfov). Alerg dupa autorizatia de construire bransament din ... (vezi toată discuția)
Branșare neautorizată la rețeaua electrică a blocului Oana-Dana Oana-Dana Bună seara, locuiesc într-un bloc P + 2 cu 3 scări, 18 apartamente, fără lift. Consumul de electricitate pentru iluminarea spațiului comun (cele trei ... (vezi toată discuția)