avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare fara lichidare - implicatii fiscale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare fara lichidare - implicatii fiscale

Buna ziua,
Am o societate fara activitate din 2006 , preluata in 2008 .Din acte am vazut ca nu se depusese declaratia fara activitate la 31.12.2006 . Am depus-o ulterior, cu amenda, bineinteles ,la administratia financiara. In 2009 administratorul a vrut sa suspende activitatea, dar societatea fusese deja dizolvata de ONRC pentru nedepunere bilant la 31.12.2006 . Pana atunci depusesem toate declaratiile, dar administratorul a hotarat sa lase societatea asa,dizolvata,fara sa mai faca alte demersuri .Am tot primit notificari de la administratia financiara pentru nedepunere declaratii , dar nu le-a mai dat atentie.Ce implicatii fiscale poate avea nedepunerea lor, avand in vedere ca societatea figureaza in continuare ca fiind dizolvata ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:35, 13 Martie 2013
atata timp cat societatea este dizolvata, nu aveti ce declaratii sa mai depuneti, ulterior dizolvarii acesteia.
In conformitate cu prevederile art. 36 alin. 3 din legea nr. 82/1991 - legea contabilitatii, pe perioada lichidării, persoanele juridice aflate în lichidare, potrivit legii (fac precizarea ca, in conformitate cu prevederile legii nr. 31 / 1990, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de dizolvare, societatea intra in procedura lichidarii), depun, în termen de 90 de zile de la încheierea fiecărui an calendaristic, la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice o raportare contabilă anuală, al cărei conţinut se stabileşte prin ordin al ministrului finanţelor publice.
Conform art. 41 alin. 2 lit. e din legea nr. 82 / 1991 constituie contraventie neindeplinirea obligatiei precizate anterior si se sanctioneaza cu amenda.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic
admin financiara va solicita numirea unui lichidator. dupa numire acesta va solicita deschiderea falimentului in procedura simplificata si mai departe o actiune pe art.138 din legea insolventei si apoi adio casa,, masina ,banii din conturi etc.
@negrea camelia, daca nu aveti datorii la fisc sau furnizori, nu aveti de ce sa va faceti probleme. Este posibil ca ONRC sa formuleze la tribunal cerere de radiere ca urmare a dizolvarii si cu asta sa se incheie tot. Ar trebui totusi sa va interesati un pic la tribunal si la ORC care este starea societatii dvoastre sa nu aveti surprize.
Multumesc pentru raspunsuri. Societatea nu a avut deloc activitate , nu are nici un fel de datorii, am verificat la ONRC , e in acelasi stadiu de dizolvare .

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua! Am un SRL infiintat in anul 2008. Nu am desfasurat niciun fel de activitate. Firma este pe 0. In 2009 firma a fost suspendata. In prezent pe ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata judiciar si impozitul forfetar vali poenariu vali poenariu buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:am o firma care a fost dizolvata judiciar in anul 2007 pentru nedepunere declaratii si bilant(firma nu ... (vezi toată discuția)
Lichidare din oficiu!? AlinS AlinS Buna ziua, Sunt unul din cei doi asociati al unui SRL infintat in anul 2002. In momentul de fata societatea nu mai are activitate si dorim sa o ... (vezi toată discuția)