avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Femeie de serviciu (operator ecologic)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Femeie de serviciu (operator ecologic)

Buna ziua, administram o asociatie de proprietari care are angajata pe baza de conventie civile o doamna pt. curatenia spatiilor comune ( cu 2 ore/zi). Intrebarea mea este: trebuie sa-i facem protectia muncii (cineva autorizat in acest sens, bineinteles) in acest caz? Mentionez ca doamna respectiva lucreaza si in alta parte avand contract de munca la celalalt angajator (functia nu este aceeasi)
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 16:00, 23 Martie 2013
Se pare ca trebuie protectia muncii si in acest caz-am sunat la Inspectoratul Teritorial al Muncii.
Este bine ca ati intrebat si eram sigur de raspuns...
Nu este bine ca ati angajat-o cu conventie civila. Trebuie angajata cu contract individual de munca cu timp artial (2 ore/zi - adica 10 ore /saptamana).
Angajarea cu CIM este mai complicata, dar numai asa este permisa (intrebati la ITM). Solicitati ajutorul unui inspector de resurse umane.
Si atentie, functia corecta este ingrijitor cladiri, nu femeie de serviciu si nici operator ecologic (vorbesc de functia intr-o as. prop.).
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
Adam Grecu, utilizator
Femeia de serviciu nu este angajata firmei, ci a asociatiei de proprietari pe care au gasit-o probabil acolo cand au facut contractul cu asociatia pentru serviciul de administrare.

Eu cred ca nu pentru ca nu este angajata firmei si, in al doilea rand pentru ca are conventie civila, deci nu intra in prevederile Codului Muncii.
Nu cred, dar ma rog... Poate ne spune initiatorul topicului.
Doamna respectiva poate fi angajata cu norma intreaga in alta parte si mai face curatenie si pe unde mai poate.
Parca am mai discutat ca nu poate sa faca acest lucru decat in conditiile angajarii cu c.i.m.
Da, poate sa aibe si 10 CIM-uri daca o tin balamalele. Dar e vorba cum a fost angajata de asociatie, nu de firma.

Alte discuții în legătură

Salariile administratorului de bloc si ale ingrijitoarei bettykriss bettykriss As vrea sa stiu daca e legal ca impozitul si asigurarile de sanatate ale administratorului si ale femeii de servici sa fie platite de noi , de locatari ... (vezi toată discuția)
Amenda itm asociatie de locatari bucuresti mihaipetre1987 mihaipetre1987 Buna ziua, Sunt un membru al unei asociatii de locatari din Bucuresti.Recent am primit o amenda din partea ITM in valoare de 10.000 lei asociatia si 10.000 ... (vezi toată discuția)
Angajare femeie de serviciu constantin cretescu constantin cretescu suntem o asociatie de proprietari. pana in prezent am avut angajata femeia de serviciu cu conventie civila. acum a venit un membru al asociatiei care spune ca ... (vezi toată discuția)