avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu vecin - plopi langa gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu vecin - plopi langa gard

Buna ziua!

Asi aveam o intrebare. Ce pot sa fac cu vecinul, ca sa oblig sa taie plopile de langa gard. Am cumparat o casa cu o gradina mare, si cu un teren liber, unde dorim sa plantam pomi fructifiere. Problema este ca vecinul are langa gard de circa 60 de cm un rand de plopi, de aprox. 30 de metri inalte, care deranjeaza pe noi vara cu umbra si toamna cu frunzele, si daca plantam pomi in terenul nostru nu o sa lasa sa dezvolta asa cum trebuie. Am gasit legea nr 60/2007 unde scrie ca distanta intre gard si pomi fructifieri este 2 si 3 m. Deja mai multe ori am cerut frumos vecinul, sa taie plopile, dar refuza sa taie, pt ca inca nu e destul de mare, ca sa face din el grinde. Unde pot sa fac plangere, si care sunt consecintele procesului. Judecatorie poate sa obliga sa taie plopile? Vecinul poate sa primeasca amenda? Si daca plateste amenda ( daca primeste) si nu taie plopile ce pot sa fac?

Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Distanta arbori foarte inalti - peste 5 m, carpeni, frasini - fata de gardul curtii mele Delia.m Delia.m Buna ziua, locuiesc la sat iar pe una din laturile gardului proprietatii mele ma invecinez cu drumul satesc de pamant neasfaltat forestier pt ca locuiesc la ... (vezi toată discuția)
Plantatia de salcami din curtea vecinului meu. Aura-aura Aura-aura Am o situatie cu vecinul care a plantat salcami la o distanta mai mica de 2 m fata de gardul ce desparte proprietatea mea de a lui. Asa cum scrie in codul ... (vezi toată discuția)
Vecinul taie de la gard pomii vechi de 40 ani? vasilegmx vasilegmx Am un vecin venit Nou prin Concubinaj.Vecina propietara nu a avut probleme cu Pomii care fäceu umbrä än amändouä pärtile mai ales Vara foarte pläcut.De ... (vezi toată discuția)