M-am mutat in Cluj de 6 luni intr-un apartament si am probleme cu o retea de internet.Eu am job si am mereu nevie de internet.
Eu am acceptat la inceput sa platesc internetul,dar din ultimul timp mi-a facut probleme si am semnat un alt contract cu o alta retea,insa proprietarul a izbucnit si nu a fost de acord cu schimbarea.Ne-a spus sa ne cautam in alta parte chirie ca el nu a mai avut asemenea probleme cu fostii chiriasi .Am si o restanta la asociatie care nu am platit-o si se foloseste si de asta.
Ce ar trebui sa fac?Este corect sa reactioneze asa?Are dreptul sa ma dea afara doar pentru asta?
Multumesc anticipat!
Pai daca aveti contract, in contract scrie ceva referitor la plata si contractarea serviciilor legate de utilitati? Daca nu, atunci, nu poate proprietarul sa va dea afara asa ca vrea el. Daca intaleg bine situatia, recomandarea mea este sa nu plecati pana la finalizarea contractului. Puteti incerca o intalegere la mediator. Daca nu merge va adresati instantei de judecata competente, bineintales o sa aveti nevoie de un avocat. La cum vad eu lucrurile proprietarul daca nu are in contract nici o clauza care sa interzica fapta dumneavoastra, nu poate sa va evacueza, ba mai mult fapta acestuia de a va evacua fara temei poate sa constituie infractiune.
Exista in schimb posibilitatea sa nu mai vedeti garantia inapoi.
Daca va avantajeaza pozitia apartamentului,desfasurati demersuri la nivelul proprietarului pentru revenirea la sentimente mai bune
Totodata faceti efortul si achitati-va de obligatiile asumate chirie+intretinere
A si inca ceva foarte important de care am uitat. Vedeti ce scrie in contract referitor la plata intretinerii, aceasta ar putea constitui un motiv de reziliere si implicit da dreptul proprietarului sa va evacueze. Si mai e ceva, contractul este inregistrat la finante?