Buna ziua !
Fata mea este cetatean roman cu domiciliul in Italia.
A fost angajata in tara pana in luna ianuarie 2007. In paralel cu angajarea avea o colaborare pe linie de asigurari cu o firma de profil. In februarie 2007 a plecat din tara . Ulterior a mai beneficiat in tara , sporadic, de niste sume virate in cont de pe urma politelor incheiate in perioadele anterioare. In Italia beneficiaza de asigurare de sanatate . Dupa plecarea ei nu a mai beneficiat , in tara noastra de nici un serviciu pe linie de sanatate. In luna aprilie 2012, am primit la domiciliu o somatie de la Casa de Sanatate prin care i se solicita sa plateasca suma de 2130 lei , reprezentand contributie si majorari pentru anii 2007, 2008, 2009 .Am depus la Casa de Sanatate o cerere si copii dupa documentele care atesta calitatea ei de asigurat in statul Italian incepand cu luna februarie 2009. Am asteptat un raspuns oficial si pentru ca nu am primit , dupa cateva luni am mers din nou sa vad ce rezultat are demersul meu. Mi s-a spus ca este in regula . Dar in luna februarie anul curent am primit o noua somatie ,de la ANAFde aceasta data, unde se solicita din nou aceeasi suma plus majorarile calculate pana la zi.
Mentionez ca in paralel ea are incheiat un contract de asigurare cu Casa de pensii ,unde plateste lunar cota de asigurari sociale.
As vrea sa stiu daca e corect sa plateasca acum pentru o perioada din urma in care ea a fost plecata din tara. Bineinteles ca nu are nici un fel de bunuri in tara si nici nu poate fi executata silit aici, dar nici nu-mi place sa apara copilul meu cu datorii la statul roman. Este casatorita si are bunuri in statul italian.
Va multumesc !