avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit platit de 2 ori?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit platit de 2 ori?

Buna seara la toata lumea, as dori daca se poate un raspuns pe care greu l-am cam primit la problema cu impozitul pe venit..........ce face un cabinet stomatologic care incaseaza sa zicem 1000 ron pe o lucrare , da bon pe ea la om, plateste 3% impozit pe venit dar din 1000 ron da la tehnicianul dentar care ia facut lucrarea dentara 500 ron unde si laboratorul de tehnica dentara taie factura pe cabinetul de stomatologie si plateste 3% impozit pe venit.Precizez ca laboratoarele de tehnica dentara erau incadrate la o exceptie , ele neputand sa taie factura pe "persoana fizica" ,doar catre cabinetul de stoma cu care are un contract de prestari servicii?Pareri...........#-o
Cel mai recent răspuns: laurmed , utilizator 21:20, 10 Martie 2013
Atat cabinetul stomatologic, cat si cel de tehnica dentara sunt entitati juridice diferite care realizeaza venituri ca urmare a prestatiilor lor. Pentru aceste venituri trebuie sa plateasca impozit.
ok, de acord se plateste dar cabinetul este cel care vine in contact cu omul si da bon pe toata suma lucrarii si apoi tot cabinetul da jumate din bani laboratorului care si el plateste impozit pe suma care o primeste, din pretul unui dinte jumate ia medicul , jumate tehnicianul , si atunci apare problema la cabinet pentru ca nu mai putem scadea factura de la tehnician si plata impozitului doar pe suma cuvenita medicului.
Problema este in felul urmator.Tehnicianul dentar emite cabinetului dentar factura si bon pentru lucrarea executata.La suma incasata - 500 lei,plateste impozit 3%,15 lei.
Cabinetul dentar incaseaza 1000 lei de la beneficiarul lucrarii,in baza facturii si bonului fiscal.
La aceasta suma plateste impozit 3%,30 lei.Daca erati cu impozit 16%,ca inainte de 01.02.2013.,ati fi platit impozit :1000-500(factura si bonul fiscal de la tehnician)=500.
500x16%=80 lei.Cum vi se pare,e mai bine sau nu ?

500 nu este profit curat ca sa se aplice 500 x 16%
, din cei 500 scazi cheltuielile (materiale , salarii, utilitati, manopera) si apoi la ce ramane se aplica 16%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet medical individual si srl in acelasi spatiu medical, specialitati diferite. mdDentist mdDentist Se da urmatoarea situatie, Un spatiu medical al primariei, inchiriat pe sistem tura/contratura pe 2 CMI-uri cu aceeasi specialitate medicala. Cf. ... (vezi toată discuția)
Medicii ( pfa ) au activitate dependenta sau independenta? OFICIU JURIDIC OFICIU JURIDIC Cum cataloghez PFA-urile cu care colaborez in PFA cu activitate dependenta sau PFA cu activitate independenta in urmatoarea situatie : Un SRL cu activitate de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare achizitie mijloc fix pe pfa neplatitor tva AlinaDumitrache AlinaDumitrache Sunt tehnician dentar,, desfasor activitate colaborare cu un laborator tehnica dentara, si vreau sa achizitionez un PC performant pe care sa instalez Exocadul, ... (vezi toată discuția)