avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... medicii ( pfa ) au activitate dependenta sau ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

medicii ( pfa ) au activitate dependenta sau independenta?

Cum cataloghez PFA-urile cu care colaborez in PFA cu activitate dependenta sau PFA cu activitate independenta in urmatoarea situatie : Un SRL cu activitate de asistenta stomatologica are contracte cu 3 "genuri" de PFA respectiv :
- PFA tehnica dentara - care vine ridica comanda insotita de amprenta , realizeaza lucrarea si mi-o livreaza insotita de factura
- PFA medic chirurg stomatolog (angajat cu CIM la o alta societate )la care apelez odata la 2-3 luni in situatii extreme si care imi emite factura la sfarsitul zilei respective pe sumele ce reprezinta procentul pe care l-am negociat cu domnia sa
- PFA medic stomatolog ( fara CIM in alta parte ) care colaboreaza si cu mine si cu alte societati si care vine 2-3 ore pe saptamana , foloseste de la mine doar scaunul stoma , restul turbine , micromotoare si alte tampenii sunt ale medicului personale , iar factura imi emite la sfarsit de luna tot pe sumele ce reprezinta procentul negociat.
Care din cele 3 pfa-uri sunt cu activitate dependenta?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 13:02, 27 August 2010
parerea mea ca ultima varianta care a-ti descris-o PFA medic stomatolog. s-ar putea incadra la activitate dependenta! primele 2 variante nu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit platit de 2 ori? laurmed laurmed Buna seara la toata lumea, as dori daca se poate un raspuns pe care greu l-am cam primit la problema cu impozitul pe venit..........ce face un cabinet ... (vezi toată discuția)
Relatia contractuala dintre o clinica privata si doctorii cu pfa sau srl stefan1981 stefan1981 Buna Ziua, Sunt director la o clinica medicala care colaboreaza cu medici care detin SRL sau PFA. Acestia, doctorii, vin cu pacientele lor si le opereaza in ... (vezi toată discuția)
Vanzare software prin intermediul unui comisionar din ue alexmac alexmac Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Un PFA creaza un produs software (pentru calculator sau telefon mobil), pe care il vinde ... (vezi toată discuția)