avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venituri din activitati cu cod CAEN 7022 si ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venituri din activitati cu cod CAEN 7022 si 6622

Buna ziua,

Am doua situatii: O firma care are in CUI codul CAEN 4711 dar a obtinut venituri in 2012 prin activitati din codul CAEN 7022 (consultanta in afaceri si management) poate trece la impozitul de 3%? Dar o firma care are codul 6622?
Cel mai recent răspuns: danxkx , utilizator 12:43, 22 Aprilie 2013
o precizare: Pentru codul CAEN 7022 este autorizat!
Potrivit art. 38 din Og.8/2013, persoanele juridice care desfasoara activiati in domensiul consultantei si mangementul afacerilor nu sunt obligate sa treaca la sistemul de impunere de 3%
din "Rapcencu"
NU veti fi. Pt ca ati avut venit din consult. Sigur asa este.


Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
Herra_, utilizator
. .

Nu pot opta pentru sistemul de impunere reglementat de Og.8/2013 pentru microintreprinderi persoanele juridice române care:
a) desfăşoară activităţi în domeniul bancar
b)desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;
c) desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc,consultanţei şi managementului
c) desfasora activitati in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului.
(7) Persoanele juridice romane care au optat pentru acest sistem de impunere potrivit reglementarilor legale in vigoare pana la data de 1 februarie 2013 pastreaza acest regim de impozitare pentru anul 2013."


In concluzie,pentru cele doua coduri CAEN, nu puteti opta pentru sistemul de impunere reglementat de OG 8/2013


Scuzati-ma, dar textul din CF este urmatorul:

Nu sunt obligate sa aplice sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice romane care:
a) desfasoara activitati in domeniul bancar;
b) desfasoara activitati in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital, cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii;
c) desfasoara activitati in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului.

Prin nu sunt obligate inteleg ca putem avea aceasta optiune.

Alte discuții în legătură

microintreprindere Andra_m Andra_m Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cum este corect sa platesc impozit. Din martie mi-am deschis un SRL, sunt singurul actionar, nu am angajati ... (vezi toată discuția)
Impozit 3% sau 16% pentru firme de consultanta? calin1973 calin1973 Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru o firma cu domeniu de activitate \\"consultanta pentru afaceri si management\\" cod CAEN 7022 exista sau nu ... (vezi toată discuția)
Trecerea la impozit pe venit a firmelor cu ca Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Am solicitat un raspuns la Anaf pentru spetza mea, citez: ,,Societatea are ca obiect principal de activitate ,, Comert cu amanuntul prin ... (vezi toată discuția)