avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit 3% sau 16% pentru firme de consultanta?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit 3% sau 16% pentru firme de consultanta?

Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru o firma cu domeniu de activitate "consultanta pentru afaceri si management" cod CAEN 7022 exista sau nu obligativitatea platii impozitului pe venit 3% in loc de 16%. Mentionez ca avem 3 angajati iar anul trecut (2012) nu am depasit 65000 euro.
Am citit in monitorul oficial modificarea legii: ... "Nu sunt obligate să aplice acest sistem de impunere persoanele juridice române care:
- desfăşoară activităţi în domeniul bancar;
- desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;
- desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului."... (cu bold portiunea in cauza) ... deci pana la urma e 3% sau nu e 3%? #-o
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 07:15, 17 Februarie 2013
Firmele de consultanta platesc impozit de 16%.
@calin: intr-adevar asa este specificat, dar daca mergeti sa cititi normele, acolo scrie clar ca nu pot opta pentru sistemul de impunere de 3%. Ca in Romanica!

6. Persoanele juridice care nu pot opta pentru acest sistem de impunere sunt:

a) persoanele juridice care se organizează și funcţionează potrivit legilor speciale de organizare și funcţionare din domeniul bancar (societăţile comerciale bancare, casele de schimb valutar, societăţile de credit ipotecar, cooperativele de credit etc.);

b) persoanele juridice care se organizează și funcţionează potrivit legilor speciale de organizare și funcţionare din domeniul asigurărilor (de exemplu, societăţile de asigurare-reasigurare), al pieţei de capital (de exemplu, burse de valori sau de mărfuri, societăţile de servicii de investiţii financiare, societăţile de registru, societăţile de depozitare), cu excepţia persoanelor juridice care desfășoară activităţi de intermediere în aceste domenii (brokerii și agenţii de asigurare);

c) persoanele juridice care desfășoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei și managementului.
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2013
jade_0923, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venituri din activitati cu cod caen 7022 si 6622 robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Am doua situatii: O firma care are in CUI codul CAEN 4711 dar a obtinut venituri in 2012 prin activitati din codul CAEN 7022 (consultanta in ... (vezi toată discuția)
Srl cu caen 6619 CLAUDIUPREJBAN CLAUDIUPREJBAN o societate comerciala cu CAEN 6619, ce impozit plateste? 3% sau 16%? intreb pentru ca unele contabile zic ca 3% altele ca 16%. sunt firme care declara ca ... (vezi toată discuția)
Societate de contabilitate Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Societate de contabilitate ce desfasoare exclusiv prestari servicii contabilitate definite in contractul incheiat cu partenerii,cu cod caen 6920-are venituri ... (vezi toată discuția)