avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Sfaturi insolventa sau reorganizare?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Sfaturi insolventa sau reorganizare?

Buna ziua,
Am o firma cu datorii la stat de 80.000 ron, din care 25.000 sunt tva si impozit pe profit iar restul penalitati, mentionez ca suntem doi administratori, dar numai eu am semnat documente si am incasat bani. Nu sunt alte datorii catre banci, salariati, cecuri sau bilete la ordin. In timp am acumulat aceste datorii pentru ca nu mi-a mers prea bine si nu am stiut cum sa ies din labirintul penalitatilor enorme, am mai platit 20.000 de lei si s-au scazut din accesorii, iar sumele aferente impozitelor nu au scazut. Din aceasta societate eu am scos bani din casa , destul de multi. Mentionez ca ar mai fi de incasat aproximativ 20.000 de ron in urmatoarele 2 sapt si mai avem o factura neplatita de 12.000 de ron de catre un dezvoltator imobiliar.
Ce sanse am sa ies din acest labirint al penalitatilor enorme pe care nu le voi putea plati niciodata? Pot declansa insolventa ? Sau sa incerc reorganizarea judiciara pana mai incasez cei 20.000 de ron si apoi la o data ulteroara falimentul? Tinand cont de faptul ca am avansuri luate de la firma , as vra sa stiu daca se va atrage raspunderea mea ca si administrator?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 11:00, 5 Aprilie 2013
Curios ca pana acum nu a cerut fiscul insolventa.
Insa aveti posibilitatea sa introduceti dvoastra cererea de insolventa la tribunal, dar este de preferat ca inainte de aceasta actiune sa luati legatura cu un practician in insolventa.
Mai bine va alegeti dvoastra acest practician decat sa vi-l aleaga instanta.
Impreuna cu practicianul in insolventa va hotarati daca apelati la reorganizare sau direct la faliment.

Despre atragerea raspunderii, in principiu se poate intampla orice, insa este prematur a se trage o concluzie in aceasta faza.
trandafir 2 are dreptate,
pe fisc il doare in cot atata timp cat curg accesoriile si faptul ca este creditor privilegiat de art 123
apeciez sinceritatea lui aZu, care recunoaste ca ''a luat ceva avansuri spre decontare'' si imi permit sa va sfatuiesc sa solicitati de urgenta deschiderea procedurii insolventei in forma generala cu intentia de reorganizare. mai departe urmeaza sa vedeti exact ce faceti.
oricum dvs va alegeti adinistratorul judiciar , e un mare avantaj
Multumesc mult pentru sfaturile prompte!
Pot eu sa aleg lichidatorul? Creditorul, in cazul meu fiscul, nu va incerca sa-si impuna propriul administrator judiciar?
depinde unde se petrece actiunea filmului
Asta cu actiunea n-am mai inteles-o.

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale mcvarual mcvarual Buna ziua! As dori si eu sa fiu lamurita cu \"acrobatiile\" instantelor, ca sa stiu ce am de facut. - Am fost data in somaj in octombrie 2010. - La data de ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa simplificata la cererea debitorului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca o SC (debitor) pentru a deschide procedura de insolventa ... (vezi toată discuția)