avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe de timbru

Buna ziua
Care este (in vederea calcularii taxei de timbru pentru promovarea unei actiuni in anulare) valoarea contractului de inchiriere incheiat pe 30 de ani cu plata anuala a chiriei ? Chiria pe un an, chiria pe perioada trecuta pana la data cererii, sau chiria pe toata perioada contractului ?
Dar in cazul contractului de intretinere ? Este cererea de reziliere scutita de taxa de timbru in temeiul art. 15 lit. c din L.146/1997 ? Si daca nu, la ce valoare se calculeaza taxa de timbru ? Si, de fapt, de ce nu se poate rezilia (sau revoca) contractul de intretinere pe cale amiabila, prin act autentic la notar ?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cerere de evacuare corstef corstef Buna ziua Pentru neplata chiriei pe mai multe luni am cerut instantei o somatie de plata. Acum, pentru neplata chiriei pot cere si evacuarea chiriasului ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru - actiune in contencios administrativ si fiscal manuelle manuelle Se plateste taxa judiciara de timbru in cazul unei actiuni in contencios administrativ si fiscal? Dar timbru judiciar? Va multumesc (vezi toată discuția)
Actiune in constatare nulitate act juridic de expropriere - scutita de taxa de timbru in caz de preluare abuziva perioada 45-90?? c51888 c51888 Puteti sa-mi confirmati ca actiunile in constatare nulitare acte juridice expropriere (terenuri preluat in baza Legii 187 pt infaptuirea Reformei Agrare si ... (vezi toată discuția)