avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de voluntariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de voluntariat

Buna ziua

O asociatie ce are domeniu activitate lăcătușerie, poate sa încheie contract de voluntariat cu persoane ce ar dori sa activeze in asociatie? Sunt acoperit de lege in aceasta privinta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 11 Martie 2013
Puteti incheia contracte de voluntariat conform legii respective, a voluntariatului, pe ong dar nu inteleg treaba cu domeniul de activitate lacatuserie? Vedeti sa nu cumva sa "ascundeti" un posibil contract de munca ca e de rau.
Se poate incheia un astfel de contract dar numai pentru activitati de : asistenţa şi serviciile sociale, protecţia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecţie a mediului, social şi comunitar şi altele asemenea..
Nu se doreste a se ascunde munca la negru. Este vorba despre Asociatia Lacatusilor din Romania. Sunt persoane care cer solicitarea Asociatiei in a invata o meserie. Asociatia doreste sa ofere o pregatire acestor persoane, fara niciun cost din partea niciuneia dintre parti. In acest sens incheierea uneui contract de voluntariat, iar Asociatia sa fie acoperita legal.
Nu se pot incheia astfel de contracte pentru a se califica/forma profesional o persoana ... se pot incheia contracte de ucenicie , in baza prevederilor legale ... sau se poate autoriza asociatia ca furnizor de formare profesionala.
Multumesc pentru raspuns. Din pacate contract de ucenicie nu avantajeaza pe nimeni din mai multe puncte de vedere. Iar scopul asociatiei nu este acela de a forma profesional, nu doreste sa califice cu diploma. Domeniul lacatuseriei este vast in Romania, in ultima perioada s-a extins in anumite servicii pe piata si sunt persoane care cer ajutorul asociatiei pentru a afla diverse informatii, etc. Pentru acest lucru asociatia, ar trebui sa ofere un mic training / consultanta persoanelor respective. Vorbesc de persoane fizice care vor sa isi inceapa o afacere in domeniu.

Alte discuții în legătură

Contract de voluntariat. raulgonzales raulgonzales Se poate incheia un contract de voluntariat de catre un ONG cu o persoana pentru desfasurarea unei activitati educative?(0 ora pe saptamina) Ce activitati se ... (vezi toată discuția)
Daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? robitza78 robitza78 buna seara am si eu o intrebare ,daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? si daca da in anumite domenii sau ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat beneficiar persoana fizica luticus luticus In legea 78/2014 a voluntariatului se mentioneaza ca si persoanele fizice pot incheia contracte de volkuntariat nu numai ONg urile. In ce conditii si pentru ce ... (vezi toată discuția)