avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire salar - pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire salar - pensie alimentara

Buna ziua,
Un salariat mi-a adus o copie dupa sentinta de divort din care reiese faptul ca are obligatia de a da 1/4 din salar fostei sotii, cu titlul de pensie alimentara (au un copil). Noi ca si firma nu am primit nicio adresa de infiintare a popririi asupra salariului angajatului si nu stim daca e corect sa facem retinerea doar in baza comunicarii de catre salariat a obligatiei virarii sumei respective.
Ce facem? Facem poprirea sau asteptam sa primim adresa de infiintare a popririi. Mentionez ca salariatul este de acord ca retinerea sa fie facuta pe statul de plata si angajatorul sa ii inmaneze fostei sotii 1/4 din netul incasat in baza unei dispoizitii de plata.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 11:32, 20 Martie 2013
Atseptati sa primiti adresa de infiintare a popririi. Pana atunci poate plati salariatul de buna voie
Pana la infiintarea popririi , angajatorul nul are obligatia de a face retineri din salariu ... obligatia stabilita in sarcina salariatului de catre o instanta poate fi executata de bunavoie de catre acesta.
Am inteles! Astept atunci adresa de infiintare a popririi!
Multumesc!
Dar....daca salariatul respectiv plateste pensia alimentara fostei sotii, banuiesc ca nu vom primi ca firma nicio adresa de infiintare a popririi. Salariatul insista sa ii retinem pe stat pe plata, intrucat nu stie cum poate face dovada ca a platit fostei sotii pensia alimentara, altfel decat prin posta cum i-am recomandat, avand in vedere ca cei doi locuiesc in acelasi apartament. Nu vrea sa accepte varianta cu posta, ci doar cu retinerea pe statul de plata, urmand ca angajatorul sa ii dea fostei sotii sumele cuvenite prin dispozitie de plata.
Si mi se pare cam absurd sa ii recomand sa nu plateasca pensia a.i. sa primim pe firma adresa de infiintare a popririi si sa ii "satisfacem doleantele" de a ne achita noi (din salariul lui) de pensia alimentara datorata sotiei.

Dovada primirii pensiei alimentare se poate face .. o poate pune pe sotie sa semneze/declare ca a primit pensia pe fiecare luna ..

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara minor - cum se datoreaza? jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta in situatia cu care ma confrunt: sotia unui salariat al societatii a facut o cerere prin care doreste sa retinem din ... (vezi toată discuția)
Popriri pe salariu dragos_bdi dragos_bdi Buna ziua, As avea nevoie de un ajutor pentru a intelege exact cum vor decurge lucrurile de acum incolo. In prezent am un venit net de 800 de ron. La ... (vezi toată discuția)
Poprire pt pensie alimentara gillu gillu Buna ziua. Angajatorul a primit o adresa de infiintare a popririi pe veniturile unui salariat in limitele stabilite de lege, reprezentand pensie alimentare ... (vezi toată discuția)