Buna ziua,
Un salariat mi-a adus o copie dupa sentinta de divort din care reiese faptul ca are obligatia de a da 1/4 din salar fostei sotii, cu titlul de pensie alimentara (au un copil). Noi ca si firma nu am primit nicio adresa de infiintare a popririi asupra salariului angajatului si nu stim daca e corect sa facem retinerea doar in baza comunicarii de catre salariat a obligatiei virarii sumei respective.
Ce facem? Facem poprirea sau asteptam sa primim adresa de infiintare a popririi. Mentionez ca salariatul este de acord ca retinerea sa fie facuta pe statul de plata si angajatorul sa ii inmaneze fostei sotii 1/4 din netul incasat in baza unei dispoizitii de plata.
Multumesc!
Da..i-am oferit si varianta aceasta..desi nu stiam exact daca declaratia respectiva trebuie sa aiba un format anume. Eu ma gandeam:
Subsemnata ........, identificata cu CI serie ...nr...., domiciliata in ............., avand CNP ...................., in calitate de beneficiar al pensiei alimentare, declar pe propria raspundere ca am primit de la ..........., identificat prin....., domiciliat in ..... CNP...... suma de........, reprezentand 1/3 din veniturile nete incasate de acesta pe luna ............, cu titlul de pensie alimentara.
Semnatura
Nu stiu ce calitate are sotia, pt ca beneficiarul pensiei alimentare consider ca este copilul...
Atunci pot sa trec fostei sotii calitatea de reprezentant titular pensie alimentara sau ceva asemanator. Si e suficienta aceasta declaratie lunara prin care se poate proba faptul ca fosta sotie a angajatului a intrat in posesia sumei respective?