avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu vatamare corporala

Buna ziua, in urma cu cateva zile conduceam pe un drum national si in aproprierea unu sens giratoriu era o trecere de pietoni semnalizata corespunzator , vizibilitate redusa , ploua, si era intuneric pe strada si nu am vazut pietonul care se angajase sa traverseze. Mentionez ca eu eram pe banda a 2 a si cu 50 de m inainte de trecere am schimbat directia pentru banda 1 si nu am vazut pietonul care se "grabea" pe trecerea de pietoni. Am accidentato usor la cap . Pietonul are doar o zi de spitalizare . Mentionez ca nu aveam viteza , aveam in jur de 35- 40 km/h , mentionez ca alcolemia era 0 la etilotest . Ce sar putea intampla ? Persoana respectiva mia cerut 60 de mil despagubire la 2 zile de la accident . Ce sa fac ? Sa ii dau sau sa nu ii dau ? Dar legar ce ar putea sa mi se intample?
pt. vatam. corp. se deschide dos. penal asa ca asteptati sa vedeti ce se intampla (nr. de zile ingrijire medicala etc.) si nu va lasati santajat.
legal ,dosar penal pentru vatamare daca face plingere si neacordare de prioritate pieton ,mai incercati o impacare cu partea vatamta ,poate solicitati si o mediere si ajungeti la un rezultat .
O zi spitalizare si nu stiu daca are de la medicul legist deoarece ea a plecat a 2 a zi din spital nu a stat nici macar 24 de ore in spital s-a externat la cererea ei .
dna avocat are dreptate daca preintampinati depunerea plangerii prealabile a accidentatului faceti o tranzactie.
are timp 60 de zile sa mearga la legist si la politei pentru plingere asa ca luati/o amiabil ca sunteti un pic vinovat ca era pe trecere ,

Alte discuții în legătură

Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Intelegere cu victima unui accident aurel.niculae aurel.niculae Buna ziua, in urma cu un an am accidentat un pieton care traversa pe trecerea de pietoni. In urma accidentului a avut 50 zile de internare. Victima a depus ... (vezi toată discuția)