avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lipsa avocat la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lipsa avocat la proces

Din anumite considerente sunt sigura ca la urmatorul termen avocatul partii adverse va inventa un motiv de amanare a cauzei.
Interesul meu este sa nu se amane dosarul.
Daca se va depune la dosar un certificat de concediu medical al avocatului, cum pot sa combat acest lucru ?
Vreau un sfat, este foarte important pentru mine sa nu se amane.
Cel mai recent răspuns: sc vox legis corp srl , Consilier juridic 15:24, 20 Martie 2013
In cazul invocarii unui concediu al avocatului pentru a se justitica amanarea cauzei de catre partea adeversa puteti invedere instantei ca avocatul partii adverse avea obligatia de a-si asigura substituirea potrivit Legii nr. 51/1995
daca depune certif. medical, doar sa invocati obligatia de substituire pe care o are av. bolnav, dar daca arata ca s-a imbolnavit aseara si nu avut timp pt. asta cam greu.
De asta ma tem foarte mult. Trebuie sa se judece neaparat la acest termen o cerere de suspendare a executarii unei sentinte si daca nu se judeca la acest termen, suntem executati. De aceea cred ca se va invoca un motiv de amanare numai sa nu se judece la acest termen
@sabinna
Privitor la suspendarea executarii trebuie observat ca exista doua feluri de suspendare (colegii mai puritani initiati in sfintele taine ale procedurii civile ma vor trage probabil de urechi pentru erezie terminologica :sorry: ). Exista o suspendare provizorie a executarii silite, pana la solutionarea cererii de suspendare a executarii silite si, en fin, suspendarea executarii silite.
Cum functioneaza?
Unu. Contestatorul executarii silite solicita fie prin contestatie la executare, fie prin cerere separata, ca executarea silita sa fie suspendata provizoriu, intre ziua in care a depus cererea si ziua primului termen de judecata, depunand in acest sens o cautiune.
Doi. Judecatorul, examineaza cererea si daca gaseste ca pricina este urgenta si ca cererea pare sa aiba temei poate dispune suspendarea provizorie. Urmeaza ca daca admite cererea, pana la primul termen de judecata - atunci cand partile legal citate pot pune concluzii inclusiv asupra cererii de suspendare a executarii - executarea este suspendata. Cu alte cuvinte, in astfel de situatii, chiar daca avocatul partii adverse lipseste pentru ca a facut gripa in seara dinaintea zile in acre pricina se judeca, sau solicita amanarea judecatii pentru alte motive, executarea silita este suspendata provizoriu pana se discuta in contradictoriu aceasta problema iar partile pun concluzii privitor la aceasta cerere.
Trei. Cred ca am uitat sa va spun ca motivarea urgentei si a temeiului cererii de suspendare provizorie a executarii silite sunt esentiale pentru succesul operatiunii. Daca tot ne-ati cerut ajutorul si daca tocmai v-am explicat ca puteti cere suspendarea provizorie a executarii silite, de ce nu ne lamuriti mai bine cu privire la problema d-voastra? Poate gasim impreuna o solutie.
Conform Noului Cod de procedură civilă art. 187 alin. 1 lit. c neprezentarea avocatului, care nu şi-a asigurat substituirea sa de către un alt avocat, a reprezentantului sau a celui care asistă partea ori nerespectarea de către aceştia a îndatoririlor stabilite de lege sau de către instanţă se pedepseşte cu amendă judiciară de la 100 la 1.000lei. Totodată art. 189 NCPC stipulează faptul că cel care cu intenţie sau din culpă a pricinuit amânarea judecăţii la cererea părţii interesat, cel în culpă va putea fi obligat de către instanţa de judecată la plata unei despăgubiri pentru prejudiciul material sau moral cauzat prin amânare.

Alte discuții în legătură

Poate un executor sa continue executarea daca s-a deschis un dosar civil in urma depunerii contestatiei la executare hot_oliviu hot_oliviu Va rog lamuriti-ma si pe mine, un nestiutor speriat. Am perdut un proces si s-a deschis un dosar de executare silita. Ulterior am inaintat o contestatie la ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare hecla hecla Buna ziua . As avea cateva intrebari, sper sa ma puteti ajuta. 1.am depus o contestatie la executare si suspendare a executarii, am si avut deja 2 termene de ... (vezi toată discuția)
Se poate suspenda executarea dupa depunerea unei contestatii in anulare? selfdefender selfdefender Am primit o somatie pentru evacuare, am depus o contestatie in anulare la Curtea de Apel pentru recursul declarat nul ca nemotivat, desi motivele erau ... (vezi toată discuția)