avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil pierdut in mall
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil pierdut in mall

azi verisoara mea, mergand la mall pt cumparaturi, a lasat-o pe fetita ei de 3 ani la joaca in spatiul special amenjat in acest scop. dupa circa 40 min de cand a intrat efectiv in magazin ....a fost chemata prin statie la biroul informatii pt ca .....un bodyguard a gasit copilul, in ciorapi, in magazin printre rafturi ! a facut o reclamatie pe moment care a depus-o tot acolo la biroul de informatii din mall. Cine ar trebui sa raspunda pentru acest fapt si unde se mai poate reclama o astfel de situatie grava ?....ea practic si-a lasat copilul "in siguranta" pentru timpul in care urma sa faca cumparaturile....
a mai fost cineva in astfel de ipostaza???
multumesc anticipat pt orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:23, 7 Aprilie 2009
Ar trebui să ştim, în primul rînd, care sunt pretenţiile mamei, de ce natură sunt ele. Vrea doar sancţionarea disciplinară a celor vinovaţi, vrea daune morale?
nu e vorba de daune morale desi poate ar trebui......ci doar de sanctionare disciplinara in speranta ca alti parinti nu vor mai trai acealeasi clipe de cosmar (fetita s-a speriat f tare din cauza uniformei bodyguardului care a gasit-o si din cauza infatisarii de "om rau" a domnului in cauza ). multumesc
Aveti dreptate cu iesirea copilului din ,,tarc" dar omul rau a gasit copilul si at fi meritat o recompensa.
Daca il gasea un alt om rau poate ca nu il mai vedeati niciodata.

Va puteti plange la conducere pt nesupravegherea corespunzatoare a copilului.

avocat Claudiu Lascoschi
cassy a scris:

.... a facut o reclamatie pe moment care a depus-o tot acolo la biroul de informatii din mall. Cine ar trebui sa raspunda pentru acest fapt si unde se mai poate reclama o astfel de situatie grava ?....ea practic si-a lasat copilul "in siguranta" pentru timpul in care urma sa faca cumparaturile....
a mai fost cineva in astfel de ipostaza???
multumesc anticipat pt orice raspuns.


Nu este oare exagerat ca un angajat sa raspunda disciplinar pentru neglijenta unui parinte cand acesta ar trebui sa fie recunoscator ca i s-a gasit copilul pe care l-a ''abandonat'' la locul de joaca? Raspunzator pentru acest fapt nu este decat mama fetitei..... In mall nu e ca la cresa, gradinita sau la scoala: duc copilul pentru o aumita perioada de timp, iar daca dispare in timpul orelor de curs raspunde educatoarea ori invatatoarea. Nimeni nu este obligat sa isi lase copilul la locul de joaca din mall, este optiunea fiecaruia. Persoana angajata la acel departament are rolul de a supraveghea joaca micutilor nu de bona. Parintii nu semneaza nici un contract cu mall-ul ori cu angajata de la departamentul de joaca pentru copii si nici nu platesc pentru a putea emite pretentii. Iar daca platesc cativa lei o fac pentru ca al lor copil sa aiba acces la acel loc de joaca.
Daca locul de joaca era amenajat special pentru acest lucru, daca acesta apartinea unei societati, daca s-a platit o taxa pentru a lasa copilul acolo, daca acel loc avea personal incadrat pentru a supraveghea, daca....daca....., atunci cei responsabili directi sunt cei care ar fi trebuit sa supravegheze locul.Va adresati cu o reclamatie la societatea in cauza si ei ar trebui sa ia masuri.Puteti face o sesizare si la politie impotriva persoanelor responsabile, in sensul neglijentei in serviciu a personalului de supraveghere.
Daca nici unul din DACA, nu sunt valabil,sa zica merci ca mai are copil si ca nu a fost ea sanctionata pentru neglijenta.:confused:
Ar fi meritat " cu virf si indesat" .Intr-o tara civilizata, sanctiunea ar fi fost substantiala, daca nu chiar drastica.:thumbup:

Alte discuții în legătură

Copil "molestat" tome_ionica tome_ionica Am lasat copilul de 5 ani la un teren de joaca dintr-un Mall. Cand am mers dupa el se juca cu un copil care era cu tatal lui. Dupa 2 zile copilul meu imi ... (vezi toată discuția)
Loc joacã copii ursulina ursulina Bună ziua! Sunt administrator la o scară din cele trei ale de blocului. Problema mea este următoarea: în faţa scării noastre se adună atât copiii ... (vezi toată discuția)
Accident teren joaca hotel turcia dsx dsx Bună ziua, Sunt în concrdiu în Belek la un hotel de 5 stele.Zilele trecute copilul meu de 5 ani a suferit o dubla fractura la mana stânga sărind de ... (vezi toată discuția)