avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Precontract vanzare-cumparare verificare acte
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Precontract vanzare-cumparare verificare acte

Buna ziua.Doresc sa cumpar o locuinta direct de la un proprietar ,fara agentie.Pentru siguranta mea am hotarat sa merg la un notar pentru un precontract si achitarea avansului (10%).Inainte de firmarea precontractului ,notarul poate verifica daca actele sunt in regula si nu sunt sarcini/ipoteci,taxe,etc ,sau trebuie sa astept incheierea actului de vanzare cumparare? In cazul in care se fac verificari cu precontractul, care timpul necesar pentru efectuarea verificarilor si costul acestora.In caz contrar la cine pot apela sa faca o verificare primara inainte de firmarea precontractului?Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 15:33, 20 Martie 2013
extras de informare pe care il solicitati singur la CF dupa ce indicati adresa si nr. cadastral, precontr. la notar sau sub semnatura privata...


Nu va hazardati cu antecontracte sub semnatura privata, nu se inscriu in cartea funciara. Mergeti cu incredere la un notar, nu exista altcineva mai avizat in aceasta problema.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
Adriantot, moderator
regula antecontractului este sub semnatura privata pt. ca este o promisiune si nu transfer de propr. daca credeti ca e mai asigurator sa fie autentic faceti-l asa.

Consider ca promitent cumparatorul doreste sa se asigure ca va fi respectat contractul si implicit doreste sa faca public acest lucru, prin inscrierea in cartea funciara, in acest fel fiindu-i aparate si drepturile, ori inscrisurile sub semnatura privata nu se inscriu in cartea funciara, de aici si sfatul meu.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
Adriantot, moderator
De regula, notarul face urmatoarele verificari:
- autenticitatea actelor cu care a cumparat vanzatorul
- extras de carte funciara - ca figureaza ca proprietar si ca nu are ipoteci sau alte sarcini
- verificarea cartilor de identitate sa nu fie false (in baza de date a Politiei)
- corelarea adresei si descrierii din cadastru cu descrierea din actele de proprietate

Aceste verificari se fac si la antecontract si la vanzare.

Un antecontract la notar costa foarte putin, este pacat sa riscati cei 10% avans daca nu aveti cunostintele juridice sa examinati actele dumneavoastra.

Mergeti la un notar public. Aveti doar de castigat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vinzare cumparare romeo mart romeo mart intentionez sa cumpar un apartament am fost la notariat si am stabilit ceea ce trebuie adus de catre cei 2 vinzatori ce acte si am vrut sa fac actul autentic ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament alinaragazza alinaragazza Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament de 3 camere prin intermediul unei agentii. Am fost cu agentul imobiliar, am vizionat deja apartamentul si am ... (vezi toată discuția)