avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament

Buna seara,

Doresc sa cumpar un apartament de 3 camere prin intermediul unei agentii. Am fost cu agentul imobiliar, am vizionat deja apartamentul si am negociat pretul apartamentului cu proprietarul. Urmeaza sa am toata suma cash in 2 zile pentru a plati valoarea apartamentului insa proprietarul spune ca are nevoie urgent de bani si ca ar vrea mai inainte sa semnam un prescontract in care sa ii achit mai mult de jumate din valoare, cam 70 %. Mi se pare o suma enorma in ideea in care nu e contractul definitiv de vanzare cumparare ci vorbim de un precontract. (consider ca la un precontract se achita o suma mai mica prin care proprietarul sa fie sigur insa nu aproape toti banii)
Prima intrebare ar fi : Este normal sa ceri atat de multi bani intr-un precontract? Imi este teama sa dau atatia bani.
A doua intrebare: Am aflat de la proprietar ca mai are si o ipoteca pe acest apartament si ca ar fi mutat- o deja in alta parte. (Initial spunand ca din aceasta privinta ar vrea atatia bani mai repede sa si-o achite) Cum as putea verifica acest lucru? La notar se poate afla cu exactitate? Ar trebui sa aiba o dovada proprietarul imobilului ca a facut preschimbarea in alta parte sau pe alt imobil? As dori sa am certitudinea ca dau banii pe ceva sigur.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns!Multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 20:36, 13 Iunie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificati in primul rand toate actele daca sunt in regula, cadastru, sarcini (ipoteca), cereti extras de carte funciara ptr informare, certificatul energetic, interesati-va daca are datorii la intretinere sau alti furnizori individuali (energie, gaz).
Puteti incheia o promisiune de v/c dar pe un avans pe care il considerati dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu platiti avans pana nu faceti verificarile recomandate in mesajul anterior aspecte care pot fi clarificate chiar cu ajutorul unui notar ales de dv pentru eventualitatea incheierii unui antecontract.
Notarul oricum va solicita proprietarului actele de proprietate si va face verificarile necesare. Nu incheiati acte decat la notar si nu platiti nici o suma pana nu semnati antecontractul in conditiile expuse anterior.
Avansul nu poate fi atat de mare in conditiile in care exista si o ipoteca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare - cumparare imobil ipotecat Ioanacb Ioanacb Buna seara ! Parintii mei au achizitionat un apartament printr-o agentie imobiliara.In luna august s-a facut un precontract intre vanzator si cumparator, ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare-cumparare verificare acte Veras Veras Buna ziua.Doresc sa cumpar o locuinta direct de la un proprietar ,fara agentie.Pentru siguranta mea am hotarat sa merg la un notar pentru un precontract si ... (vezi toată discuția)