avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Numirea direct pe post - o noua gaselnita
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Numirea direct pe post - o noua gaselnita

Fiind in perioada depunerii dosarelor pentru admiterea in magistratura cu vechime de 5 ani ghiciti cine se inscriu de zor: absolventi de INM, judecatori, aflati in anul de stagiu si care si-au descoperit vechimea necesara inscrierii.
Urmeaza sa vedem daca se prevaleaza de vechimea in INM, anul in curs de stagiu si/sau de vechime anterioara.Treaba frumoasa este ca sunt tentante locurile scoase la concurs acum si se eludeaza si examenul de definitivat!Asa ca cei care candideaza acum vor avea ca si colegi de examen, in sala, veritabili judecatori in functie.
Simpatica va fi situtia in care domnii judecatori nu vor absolvi examenul....Va arata foarte dragut scris pe usa judecatoriei faptul ca judecatorul X nu a promovat examenul de ADMITERE in magistratura desi poate in chiar ziua aceea el are sedinta si mai este si absolvent de INM.
Interesanta va fi reactia CSM-ului sau INM-ului in atare situatie.Ramane de vazut.
Oricum, spor si lor la invatat ! Sau, scuze, nu mai este cazul !
Cel mai recent răspuns: kamar , utilizator 20:13, 26 Februarie 2009
Si la concursurile anterioare s-a intamplat asa. Ba mai mult, au participat si procurori definitivi care doreau sa treaca la judecatori. Atata timp cat indeplinesc conditiile de participare la concurs nu-i poate opri nimeni sa participe. Este clar ca absolventii INM sunt foarte dezavantajati fata de cei care au posibilitatea sa fie numiti direct pe post.

Eu cred ca adevarata problema e faptul ca se scot in continuare foarte multe posturi (si pe deasupra "tentante") la concursul pentru cei cu 5 ani vechime. Daca CSM-ul ar fi in stare sa anticipeze corect necesarul de resurse umane nu s-ar ajunge la situatii si discutii de felul asta.

Intr-adevar, daca unii absolventi ai INM nu vor reusi sa treaca de acest examen, se ridica un alt mare semn de intrebare...

Nu inteleg de ce un absolvent de INM s-ar duce la ex de admitere in magistratura?
Lamuriti-ma si pe mine.
pentru ca a fost repartizat intr-un post nasol,intr-un orasel care nici nu se gaseste e harta,iar CSM-ul nu-i accepta cererea de transfer si atunci va sustine examenul de numire pe post dupa 5 ani,sperand ca va ocupa unul din locurile bune scoase la concurs...sau poate un procuror vrea sa treaca la judecatori sau invers,iar CSM-ul din nou nu-i accepta cererea de transfer. te-ai lamurit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri vacante la judecatorii sandor sandor Cum pot afla locurile vacante de judecatori si procurori de la judecatorii, care vor fi scoase la concurs, fiindca pe saitul Ministerului Justitiei si a CSM ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a te putea prezenta la ex de admitere in magistratura Sorin_cr Sorin_cr O mare nelamurire am si eu cu privire la aceste conditii: este necesara aceasta vechime de 5 ani pentru admiterea la csm sau la inm?? a inceput sa ma ... (vezi toată discuția)
De ce nu se respecta regulamentul de concurs pentru 15 noiembrie 2009 ? king_julian king_julian Se pare ca si in aceasta sesiune (la fel ca in celelalte) nu se respecta Regulamentul de concurs ! Mai precis, desi se precizeaza clar categoriile ce se pot ... (vezi toată discuția)