avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical, preaviz, inchidere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical, preaviz, inchidere CIM

Buna ziua,

Am un angajat care acum aproximativ o luna a refuzat, din orgoliu, sa indeplineasca o sarcina de serviciu prevazuta in CIM, motiv pentru care i-am desfiintat postul. Normal ar fi trebuit sa inceapa preavizul de 20 de zile pentru inchiderea contractului, insa el si-a depus cerere de concediu fara plata pe un termen de 20 de zile. Intre timp a fost chemat la locul de munca pentru lamurirea situatiei sale, acesta refuzand si invocand motiv de boala. S-a prezentat a 3-a zi acuzand simptome de pneumonie si sustinand ca medicul de familie i-a dat concediu medical si ca nu are voie sa paraseasca domiciliul datorita starii sale de sanatate. Pe perioada concediului medical, desi nu a avut voie sa paraseasca domiciliu, a reusit totusi sa se deplaseze pana la ITM si sa depuna plangere. Problema e ca el si-a luat concediu medical in aceeasi perioada cu cel fara plata si mi-a comunicat ca preavizul va incepe dupa terminarea concediului medical. Intrebarea mea este cum as putea sa ii inchid CIM-ul daca el isi tot ia concediu fara plata sau concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 15 Mai 2013
Atentie! concediul medical suspenda cim , prin urmare , nu puteti sa-l concediati in cm. preavizul se suspenda pe acestaperioada. aveti grija si cu concedierea...ar fi recomandat sa consultati un specialist sa nu va alegeti ca va da in judecta si sunteti buni de plata salariile pana la reitegrare si cheltuielile de judecata ( adica in Bucuresti vre-o 2 ani)

la fel ciu concediu fara plata, acesta trebuie aprobat de angajator. nu inteleg de ce i s-a dat acesta aprobare.....:-/
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Haideti sa lamurim mai intai aspectele cu cele doua concedii ....
1, se acorda preaviz pentru concediere
2. se aproba cererea de CFP pe durata preavizului ... s-a decis si suspendarea c.i.m.?
3. pe durata CFP-ului si-a luat concediu medical ... in acest caz se suspenda CFP-ul , care se va relua la terminarea concediului medical ...

Prin urmare, preavizul urmeaza a incepe la terminarea CFP-ului daca s-a decis suspendarea c.i.m. pe durata acestuia ...
I s-a trimis o notificare in care este anuntat ca i se desfiinteaza postul si ca va intra in preaviz de 20 de zile. Mie imi e teama ca lui i se termina concediul medical si cel fara plata si isi mai ia dupa aceea. Iar mie un om care nu munceste nu imi este de folos.
Este dreptul salariatului sa beneficieze de CFP sau de concediu medical in caz de incapacitate temporara de munca ... dvs aveti posibilitatea sa angajti pe durata supendarii c.i.m. pe altcineva.
Ei l-am anuntat ca daca refuza voi cauta sa imi angajez alt om iar ca replica am primit amenintari (i.e. controlul de la ITM). Nu stiu cum sa scap de el pentru ca de indeplinit nu vrea sa isi indeplineasca atributiile de serviciu dar nici de plecat nu vrea sa plece.

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz alina_puff alina_puff Buna ziua, In cauzul in care se primeste o notificare precum ca angajatorul isi restrange activitatea si iti da preavizu de 20 de zile trebuie lucrate si ... (vezi toată discuția)
Perioda de preaviz ani355 ani355 Bună ziua, Aş dori să ştiu dacă în perioada de preaviz, angajatul solicită concediu fără salariu, se prelungeşte preavizul cu acel număr de zile ce ... (vezi toată discuția)
Interventie chirurgicala in preaviz Cosmin Oncescu Cosmin Oncescu Buna dimineata, Am primit o notificare care specifica faptul ca postul de asistent manager, incadrat pe perioada nedeterminata, urmeaza a se desfiinta ... (vezi toată discuția)