avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inscriere sentinta in cazierul judiciar acum 30 de ani ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inscriere sentinta in cazierul judiciar acum 30 de ani .Reabilitare.

Acum 30 de ani am fost condamnat la 1 an si 6 luni cu executare pentru neplata pensiei alimentare. Aceasta pedeapsa se mai regaseste acum in cazier?
Cel mai recent răspuns: Mateius , utilizator 17:28, 21 Martie 2013
Conditii pentru reabilitarea de drept a condamnatului:
- pedeapsa aplicata de instanta a fost amenda sau inchisoarea ce nu depaseste 1 an;
- in decurs de 3 ani de la executarea sau stingerea pedepsei, condamnatul nu a savarsit nico alta infractiune.
Reabilitarea judecatoreasca se face pe cale judecatoreasca ,insa pentru a fi sigur solicitai prin cerere cazierul d-stra si va veti convinge daca a intervenit reabilitarea de drept sau trebuie sa o cereti pe calea instantei de judecata
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Gela Gavrila, Consilier juridic
Nu am facut reabilitarea prin instanta dar am beneficiat de o amnistie...inca nu mi-am scos cazier, deci nu sunt sigur/
Efectele amnistiei intervenite după condamnare constau în înlăturarea executării sancţiunilor, precum şi a celorlalte consecinţe ale condamnării. Expresia şi a celorlalte consecinţe ale condamnării vizează pedepsele complementare, infracţiunea amnistiată nu va fi luată în consideraţie la aplicarea sporului de pedeapsă (prevăzute de art.83-85 CP) în cazul concursului de infracţiuni sau de pluralitate intermediară, deoarece se are în vedere pedeapsa prevăzută de lege pentru fiecare din infracţiunile aflate în concurs, şi nu pedeapsa rezultată, care nu are relevanţă cu privire la aplicarea amnistiei.

Amnistia postcondamnatorie poate apărea oricând în perioada cuprinsă între data rămânerii definitive a hotărârii (sentinţei) de condamnare şi aceea a termenului de reabilitare de drept sau a intervenirii reabilitării judecătoreşti. Unul dintre efectele specifice ale amnistiei intervenite după condamnare este înlăturarea executării pedepsei. Aceasta nu înseamnă însă că are loc chiar înlăturarea răspunderii penale.


D-stra a-ti executat pedeapsa , insa cel mai bine ar fi sa va verificati personal cazierul judiciar
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Gela Gavrila, Consilier juridic
E posibil sa fi intervenit reabilitarea de drept? Va multumesc!
pedeapsa a fost mai mare de 1 an deci nu a intervenit rebilitarea de drept , insa cel mai bine verificati inainte cazierul si apoi apelati la reabilitarea judecatoreasca.
O zi buna va doresc!

Alte discuții în legătură

Valabilitatea reglementarilor Cristiandragusan Cristiandragusan 9. Articolul 15 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. 15.- (1) Persoanele fizice inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar DCristianC DCristianC Dupa cat timp se sterge cazierul judiciar? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Stergere cazier lulush78 lulush78 Dupa cati ani este sters cazierul unei persoane urmarita general, condamnata 4 ani pt talharie, si care nu a facut pedeapsa ? (vezi toată discuția)