avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda politie pentru oprire aprovizionare magazin
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda politie pentru oprire aprovizionare magazin

Buna ziua,
Nefiind un specialist,intreb pe cei care stiu daca politia poate amenda un administrator de firma care opreste pentru aprovizionarea magazinului pe care il detine si ridicarea numerarului in vederea depunerii la banca,chiar daca in acel loc oprirea este interzisa.Am motivat agentului de politie acest aspect si acesta mi-a spus ca nu este treaba lui si sa fac contestatie.
In paranteza fiind spus,i-am comunicat ca din vanzarile acestui magazin se platesc taxe si impozite din care este platit inclusiv domnia sa.Raspunsul,asa cum probabil va asteptati, a fost ca el nu este platit din taxele si impozitele platite de mine(ma intreb de ce ar trebui sa le mai platim).Caracteristic unui militian care inca mai crede ca se tiparesc bani pentru a fi platit el.
Cel mai recent răspuns: daponte stefan , utilizator 18:16, 22 Aprilie 2013
În zonele de acţiune al indicatorului rutier cu semnificaţia „Oprirea interzisă”, activitatea de
aprovizionare/desfacere a mărfurilor se desfăşoară numai cu autovehicule a căror masă maximă autorizată nu depăşeşte 3,5 tone, în baza autorizaţiei de acces liber eliberată de primărie cu achitarea taxei de autorizare de către deţinătorul/utilizatorul autovehiculului.
Masina este autoturism skoda si zilnic trebuie sa ridic banii din magazin in vederea depunerii la banca, precum si aprovizionarea magazinului.Nu pot merge cu sume mari la mine sute de metri pana unde am voie sa opresc,pentru ca la un moment dat cineva tot iti poate da in cap.
Si dvs. aveti obligatia de a respecta prevederile Codului rutier. Procesul verbal de contraventie il puteti contesta in termen de 15 zile la Judecatoria La care este arondata localitatea in care s-a savarsit contraventia. Dupa parerea mea, sansele de reusita sunt minime.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns.Totusi in localitatea Giurgiu, unde s-a intamplat acest eveniment,oprirea este interzisa pe kilometrii intregi.Spatiul este pe soseaua principala unde sunt f. multe magazine.Ce ar trebui sa faca aceste magazine pentru a se aproviziona?Sa opreasca la marginea orasului si sa care marfa cu caruciorul?Totusi suntem principalii contribuabili la bugetul de stat(comertul cu amanuntul).Tin minte ca odata exista in lege mentiunea"cu exceptia vehiculelor de transport marfa".Mai exista acest paragraf?
Va multumesc,
Cu stima, Stefan
In situatia prezentata persoanele care detin spatii comerciale pe respectiva artera de circulatie sa depuna la primarie o cerere colectiva prin care sa solicite aprobarea staionarii intre anumite ore a autovehiculelor destinate aprovizionarii magazinelor (umai a acestora).

Alte discuții în legătură

Loc parcare spațiu comercial de cartier AlexaPope AlexaPope Bună ziua, ma interesează legislația în ceea ce privește locul de parcare în dreptul unui spațiu comercial(magazin alimentar mixt) de cartier. Este zona ... (vezi toată discuția)
Care sunt procedurile? si daca ar fi sansa de reusita? raull raull In data de 13. 05. 2014. Fiind stationat pe trotuar cu autoturismul firmei de curirat Politia Locala m-a oprit si mi-au facut proces verbal cu amenda de 170lei ... (vezi toată discuția)
Parcarea in fata societatii popa-alis popa-alis BUNA ZIUA! AM UN MAGAZIN DE PIESE AUTO IN FATA CARUIA IN URMA CU UN AN AM AMENAJAT O INTRARE,CARE NU EXISTA PANA ATUNCI (ATUNCI CAND S-A TURNAT ASFALTUL I-AM ... (vezi toată discuția)