avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme angajator - contract fals, bani luati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme angajator - contract fals, bani luati

Buna ziua,

In iuanuarie 2013 am fost una din cei cativa "naivi", ca sa nu spun altfel, care a platit in total suma de 970 RON unei firme. Agata oameni pe strada, iar in schimbul unor taxe si semnarea unui contract, promit un album foto profesionist si sedinte foto bine platite lunar pentru diverse campanii promotionale si reclame la produse cosmetice.
Visand marea cu sarea si speran da strang mai multi bani pentru ca am o rata pentru casa, care ma cam usuca, am imprumutat de la bunica mea si am incheiat cu ei acest contract, in care sunt clauze ca si eu (daca nu ma prezint la sedintele foto), si ei (daca nu mi le ofera) raspund penal. Am zis ca exista sanse sa fie inselatorie, dar contractul e contract. De 3 luni nu m-au cautat, au schimbat toate numerele de telefon si mergand zilele astea la sediul acesteia - surpriza - nu mai era nimeni acolo, se desfiintase. Intrand pe net, vad ca procedeaza asa de prin 2010. Chiar nu ii prinde nimeni? Pai atunci sa isi faca toata lumea asa ceva, nu? #-o
Am contractul acasa, semnat si stampilat de ei, iar pe internet exista datele de inregistrare ale aceste firme [ link extern ] /
Sincer si concret, mai exista vreo sansa sa imi recuperez suma de 970 ron si daune pentru inselatorie apeland la un avocat?
Va spun sincer, ca traim in Romania, nu imi permit costurile de judecata decat daca ar fi apoi despagubite de aceasta firma de nenorociti. Pentru ca deja m-am afundat cu datoriile din ianuarie de cand am facut aceasta grozavie cu ei.
Daca exista pe aici un avocat dispus sa ma reprezinte, dar convins ca voi reusi sa obtin banii inapoi si nu ne pierdem doar timpul, as dori sa discutam.
Si va rog sa trecem peste glume de genul - cum mai poti fii prostit asa in ziua de azi, ce minte ai? Se intampla. Oricine spera la mai bine. Mai ales ca era contract la mijloc.
Apropo, cunosc pe unul din "administratorii" firmei, tot vroia sa se intalneasca cu mine in privat si l-am refuzat, dar cred ca daca il sun nu ar spune nu. Mi-a spus ca nu mai lucreaza cu ei. Cred doar ca si-a luat talpasitele odata cu ei. Poate prin el putem afla ceva.

Va multumesc mult pentru ca ati citit pana aici si astept un raspuns. :sorry:
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 25 Martie 2013
Ce contract ati semnat cu acea societate?
Este un contract de colaborare pe 1 an, incepand de pe 5 ianuarie 2013, in care, contra acelor taxe, ei imi asigura sedinte foto platite si un album foto profesionist. Din acele sedinte ei si-ar mai fi luat un comision, dar spuneau ca e in jur de 300 euro sedinta si sunt in jur de 5 pe luna, deci tot as fi iesit in castig. Acum sunt disparuti, la apartamentul de acolo unde aveau sediu sigra e data jos si toate telefoanele lor sunt inchise. M-au mai abordat prin 2010 la Unirii, aveau inchiriat un apartament chiar in piata, aceleasi texte dar i-am refuzat. Intalnindu-i acum iar m-am gandit ca daca era firma fantom sau escroci, nu mai existau sub acelasi nume si aceeasi procedura si am zis sa incerc. Cum sa imi explic ce s-a intamplat? Sau mai bine zis cum de continua sa faca aceasta frauda, in acelasi oras, ani la rand si sa nu fie prinsi?
Acest contract este supus dispozitiilor Codului Civil ... pentru recuperarea banilor nu aveti decat solutia promovarii unei actiuni in instanta.

De asemenea, se poate formula plangere penala impotriva angajatorului pentru inselaciune
Multumesc. Dvs. aveti posibilitatea sa imi recomandati pe cineva? Nu cunosc pe nimeni si poate stiti avocati care au mai avut cazuri similare. Ca sa nu merg la intamplare, pe strada, sa caut un birou de avocatura.
Depinde din ce zona sunteti ..... :)

Alte discuții în legătură

Executare silita dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela In centrul orasului CARANSEBES si anume in MOLL si.a facut sediu S.C (editat) S.R.L.Trecand pe acolo am fost ..acostati..de doi barbati spunand ca fata e ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un contract dubios mihasava35 mihasava35 Buna seara,in urma cu o luna,am fost agatata pe strada de un agent,al unei agentii foto...Una peste alta,mi-au facut capul calendar,cum ca,aceasta firma se ... (vezi toată discuția)
Contract legal sau "smecherie" legala MAR_S MAR_S Buna seara tuturor! Iata ce mi s-a intamplat in urma cu trei luni de zile. Aflandu-ma in zona Obor, am zis sa intru putin prin magazin. Nici nu apuc sa intru ... (vezi toată discuția)