avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... executare silita program de vizitare minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

executare silita program de vizitare minor

Buna seara problema mea este urmatoarea:

Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) iar dupa judecare s-a respins actiunea formulata de reclamant de catre judecatorie cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.
Imediat dupa respingere reclamantul a inaintat ordonanta prezindetiala care suspenda programul de vizitare de la fond, ordonanta care stabileste un alt program de vizitare temporar pana la solutionarea IREVOCABILA a procesului de fond.
Intre timp reclamantul a depus la TRIBUNAL un recurs impotriva sentintei de fond iar tribunalul l-a modificat ca si apel si a dat o decizie prin care respinge ca nefondat apelul reclamantului si mentine intru-totul hotararea instantei de fond, decizia este DEFINITIVA si EXECUTORIE cu drept de recurs 15 zile.

Intrebare: in acest moment care program trebuie respectat, cel al instantei de fond si al tribunalului care pecizeaza DEFINITIV si EXECUTORIE sau ordonanta pezidentiala .


executorul judecatoresc spune ca se mentine Ordonanta prezidentiala iar avocatii sustin aplicarea deciziei tribunalului.

VA ROG SA MA AJUTATI CU O PARERE
VA MULTUMESC
Efectele ordonantei presedintiale se intind pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti privind desfacerea casatoriei prin divort.

Hotararea obtinute pe cale de ordonanta presedintiala isi produce efectele , putandu-se proceda la executare silita.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Situatie ciudata - am program de relatii personale si din hotararea de divort si din ordonanta presedintiala elena20a elena20a Buna ziua, S-a judecat apelul la divort si au fost respinse apelurile. In felul acesta, hotararea de fond, unde am program de relatii personale, a devenit ... (vezi toată discuția)
Efectele ordonantei presedintiale in materia divortului Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Am si eu o nelamurire in aceasta materie: efectele ordonantei presedintiale inceteaza la momentul pronuntarii unei hotarari pe fondul cauzei sau la ... (vezi toată discuția)