avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetare contract in interiorul perioadeai determinate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetare contract in interiorul perioadeai determinate

Buna ziua , am un salariat care vine din somaj , angajat cu contract pe perioada determinata de o luna si anume de la data de 08.03.2013 pana la data de 08.04.2013.acesta si-a suspendat somajul , pentru realizarea proiectului pe care il facem impreuna va trebui la data de 08.04.2013 sa ii prelungim contractul prin act aditional , pentru inca 2 luni . Intrebarea este daca colaborarea se va incheia inainte de expirarea celor 2 luni cu ce art trebuie incetat contractul , pt ca acesta sa beneficieze in continuare de indemnizatia de somaj .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 26 Martie 2013
In acest caz, nu conteaza temeiul de drept al incetarii c.i.m.. Potrivit Legii nr.76/2002, art.45 alin.1, suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
....
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni;
......
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
...

Asadar, la incetarea c.i.m. incheiat pe o perioadă de cel mult 12 luni se va relua plata indemnizatiei de somaj ... textul de lege nu face nicio referire la articolul cu care trebuie incetat c.i.m. ...ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii prelungire c.i.m pe perioada determinata MirelVoinea MirelVoinea Buna ziua,sunt angajat la o firma pe perioada determinata de 3 luni,ei m au angajat din somaj.Vreau sa va intreb si eu dupa astea 3 luni de contract se poate ... (vezi toată discuția)
Incetare contract pe perioada determinata roxana69 roxana69 In cazul unui salariat care are contract de munca pe perioada determinata la o societate si un alt contract de munca pe perioada nedeterminata la o alta ... (vezi toată discuția)
Informatii de interes public marcel.damaschin marcel.damaschin \"Persoana\" se refera la individ, sau orice persoana, fie ea fizica, ori juridica? (vezi toată discuția)