avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită obligatii coplatitor
Discuție deschisă în Executare silită

obligatii coplatitor

Problema este urmatoarea:
Am contractat impreuna cu fostul meu sot un credit pentru bunuri de consum, eu in calitate de coplatitor la vremea aceea. Dupa cum presupeneti, la ora actuala suntem divortati fara sa fie facut partajul.Atata timp cat am fost casatoriti ratele au fost platite la zi insa dupa dupa divort nimeni nu a mai achitat nici o rata.Mentionez ca eu platesc rata la apartament in continuare si rata la o descoperire de card facuta tot in timpul casatoriei(card ce imi apartine), precum si alte cheltuieli legate de intretinere a locuintei precum si a doi minori care sunt in grija mea.
Intre timp la adresa locuintei noastre au sosit tot felul de somatii de plata azdresate fostului meu sot care desi instiintat a refuzat sa plateasca.
Dupa divort nu s-a facut partajul, eu locuiesc cu ceio 2 copii in apartamentul la care platesc rate si el locuieste cu concubina si copilul lor la alt domiciliu, luand cu el si automobilul pe care l-am achitat din creditul mai sus mentionat si pe care il foloseste de cand a parasit domiciliul conjugal.
Acum am fost instiintata ca mi se va face poprire la salar datorita faptului ca sunt coplatitor in acel credit.
intrebarea mea este ce pot face ca sa ies de la coplata.
ce pasi trebuie sa urmez si ce documente ar trebui sa inmanez executorului pentrui a face sechestru pe bunuri fara a mi se face poprire pe salar.

va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:34, 27 Martie 2013
Daca valoarea auto este indestulatoare pentru a se recupera acel credit, mergeti la executor si dati-i toate datele de care are nevoie pentru a sechestra masina.
mai mult ca sigur valoarea masinii nu poate acoperi creditul. Creditul cu penalitati si dobanzi a ajuns undeva la 400.000 lei iar masina s-a devalorizat...poate acoperi cel mult 2500-3000 euro. In cazul acesta cum se va proceda cu valoarea ramasa neacoperita?
Vor fi executate silit bunurile pe care le aveti in proprietate. Imobile, venituri salariale, etc.
asta am inteles dar as vrea sa stiu care ar fi ordinea executarilor.Pentru ca executorul judecatoresc a trimis deja hartie la locul meu de munca pentru a se face poprirea salariala fara a se pune in discutie sechestrul pe bunuri.Deci sa inteleg ca s-a analizat venitul fostului sot din care se va opri rata si diferenta de rata mi se va opri mie..sau cum?
madavas a scris:
Creditul cu penalitati si dobanzi a ajuns undeva la 400.000 lei .......

Asta inseamna 4 miliarde vechi. Credit pt bunuri de consum ? ? ?

Nu exista o ordine a executarilor prestabilita. Executa tot ce prind, pe sotul, pe dvoastra, case, masini, venituri ... pana la achitarea debitului.
Daca, totusi ati scris suma gresit si este mai mica, poate se vor multumii cu veniturile si nu vor ataca si casa. Inteleg, cumva ca si pe casa platiti niste rate si deci este ipotecata la banca (alta sau aceeasi), poate ca asta este motivul pentru care inca nu s-au indreptat asupra casei.

Alte discuții în legătură

Credit cu coplatitor.rate restante rali2012 rali2012 buna seara.ce se intampla in cazul in care nu am platit doua rate la un credit cu coplatitor.poate fi executat un teren proprietatea coplatitorului daca nu ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat simina_1968 simina_1968 Buna , am un credit pentru nevoi personale la care sotul meu e co-debitor si din care ne-am cumparat o masina. O perioada de timp am achitat ratele din chiria ... (vezi toată discuția)
Credite madavas madavas Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu ceva raspunsuri la problema asta. In timpul casatoriei am contractat 2 credite unde sunt coplatitor.Tot in timpul ... (vezi toată discuția)