avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instiintare in vederea incheierii contractului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instiintare in vederea incheierii contractului de vanzare-cumparare sub semnatura privata intitulata "chitanta"

Buna seara! Am si eu o nelamurire. Sunt unica mostenitoare a unei familii. In anul 2006 am "vandut" un teren unei familii sub semnatura privata (chitanta de mana). Mentionez ca la momentul respectiv doar mama mai era in viata si terenurile respective erau pe numele dansei. Ce valoare are acea chitanta de mana in conditiile in care la momentul respectiv eu nu aveam inca un titlu de propietate? In respectiva chitanta de mana eu in calitate de vanzator am specificat ca nu mai am alta pretentie asupra terenului pana la intocmirea actului de vanzare-cumparare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nnicoleta1 , utilizator 22:13, 27 Martie 2013
Practic, nu prea are valoare sub aspect civil.

Dar, sub aspect penal, se poate vorbi de o inselatorie: ati vandut un lucru ce nu va apartinea!
In respectiva chitanta de mana facuta in 2006 este specificat faptul ca " terenurile au fost dobandite cu actul de autentificare nr..luna...ziua.... in prezenta notarului....in anul 1998" , acest lucru nu reprezinta nimic? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
Nnicoleta1, utilizator
Au fost dobandite de mama dvs nu de dvs, insa dupa cate intelegem dvs ati semnat acea Chitanta de mana.
Corect ! In momentul acesta terenul este pe numele meu. Familia respectiva doreste acum incheiera unui contract de vanzare-cumparare in baza acelei chitante de mana .Sunt eu in masura sa fac acest lucru? Cadastrul nu este inca facut, cine se va ocupa de plata acestor cheltuieli eu sau respectiva familie? Multumesc.
Ati devenit proprietar prin dezbaterea succesiunii dupa mama . Puteti incheia contractul de vanzare cumparare in forma autentica la notar . Sunteti insa obligata sa faceti cadastru si intabulare. Dvs ca proprietar trebuie sa faceti cadastru si intabularea apoi sa vindeti.

Alte discuții în legătură

Teren cu alt proprietar van_allen78 van_allen78 Tatal meu a cumparat un teren intravilan de la un femeie in urma cu 15 ani, cu contract de mana si cu 2 martori (unul a murit, iar altul nu stie nimeni pe ... (vezi toată discuția)
Dupa vanzare unui teren extravilan cu chitanta de mana, vanzatorul decedeaza marturie marturie Dupa vanzare unui teren extravian cu chitanta de mana, vanzatorul decedeaza. In urma cu vreo 10 ani doi batrani soti si sotie, au vandul viceprimarului un ... (vezi toată discuția)
Posibilitate vanzare teren arabil cl710521 cl710521 Buna ziua, 3 frati au mostenit 3 loturi de teren arabil, fiecare lot in suprafata de 1,5ha, iar titlul de proprietate este pe numele celor 3 frati (nu s-a ... (vezi toată discuția)