avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acte necesare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acte necesare firma

Salut. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Sunt student in anul 3 si as dori, impreuna cu niste colegi sa deschidem o firma de consultanta si vanzari IT. V-as ruga sa imi spuneti de ce acte as avea nevoie si ce trebuie sa fac in fiecare luna pentru ca totul sa fie legal(am exclus de aici licentele de Windows sau alte softuri).Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 15:33, 15 Februarie 2007
Ai ceva de alergat pana iti deschizi firma; dupa asta, cel mai important e sa-ti gasesti un contabil bun si cu experienta in domeniul asta.
Succes!

______Ralu
1.Cazier discal pentru toti asociatii, costa 200.000 lei/pers in regim de urgenta
2.declaratie pe proprie raspundere la notar pt fiecare pers ca poate detine calitatea de asociat
3.dovada spatiu, contract de inchiriere/comodat sau extras de carte funciara actual daca e proprietate personala
4.acordul asociatiei de proprietari ca sunt de acord sa utilizez spatiul ca sediu de firma.In cazul in care este asociatie de locatari ai nevoie de acordul tuturor locatarilor
5.retinere nume firma , costa aproxiumativ 450.000 lei
6.dupa ce ai numele trebuie sa-ti faci statulul, sa depui capitalul social (minim 2.000.000) lei si sa depui toate cele de mai sus la registrul comertului.Taxele de le registru sunt in jur de 4.000.000 lei , iar termenul de infiintare de aproximativ 5 zile.

Succes!

Mirela
parerea mea este aceasta: ca beneficiati de facilitati, daca indepliniti cerintele HG de mai jos:

Hotarâre nr. 166 din 13/02/2003
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 114 din 24/02/2003
Intrare in vigoare: 24/02/2003
privind acordarea unor facilitati fiscale studentilor care doresc sa înfiinteze o afacere proprie

În temeiul art. 107 din Constituţie şi al art. 60 din Ordonanţa Guvernului nr. 36/2002 privind impozitele şi taxele locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,


Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.


Art. 1. - Se aprobă acordarea următoarelor scutiri de la plata taxelor şi tarifelor în scopul sprijinirii studenţilor care vor să înfiinţeze o afacere proprie:
a) taxele şi tarifele pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului prin oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale, tarifele pentru operaţiunile efectuate de Biroul unic din cadrul oficiilor registrului comerţului, precum şi tarifele pentru serviciile de asistenţă prestate de oficiile registrului comerţului la înregistrarea constituirii comercianţilor;
b) taxele şi tarifele pentru autorizarea funcţionării comercianţilor, solicitate la constituire;
c) taxele şi tarifele pentru obţinerea de la administraţia publică locală a autorizaţiei de desfăşurare a unor activităţi economice în mod independent;
d) taxele pentru publicarea, în extras, în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, a încheierii de înmatriculare pronunţate de judecătorul-delegat la Oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal;
e) taxele de timbru pentru activitatea notarială, aferente actelor în cazul cărora este prevăzută obligativitatea încheierii acestora în formă autentică:
- când printre bunurile subscrise ca aport în natură la capitalul social se află un teren;
- când forma juridică a societăţii comerciale implică răspunderea nelimitată a asociaţilor sau a unora dintre ei pentru obligaţiile sociale;
- când societatea comercială se constituie prin subscripţie publică.
Art. 2. - (1) Pentru a beneficia de scutirile de la plata taxelor şi tarifelor prevăzute la art. 1, studentul care înfiinţează o societate comercială trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) urmează cursurile unei forme de învăţământ superior de lungă sau de scurtă durată la o instituţie de învăţământ superior acreditată;
b) este cel puţin în anul II de studiu şi a promovat toate obligaţiile prevăzute de senatul universităţii;
c) nu a depăşit vârsta de 30 de ani.
(2) Cererea de înregistrare şi autorizare a funcţionării comerciantului va cuprinde, în mod obligatoriu, şi actul doveditor emis de instituţia de învăţământ superior acreditată, din care să rezulte că studentul fondator îndeplineşte condiţiile prevăzute la alin. (1).
Art. 3. - (1) Studenţii pot constitui o societate comercială în condiţiile legii şi ale prezentei hotărâri, individual sau împreună cu alţi studenţi care îndeplinesc cerinţele prevăzute de art. 2.
(2) Facilităţile prevăzute de prezenta hotărâre se acordă o singură dată, pentru constituirea unei singure firme.
Art. 4. - (1) În cazul în care, în perioada de până la 3 ani de la înmatriculare, intervine cesionarea sau înstrăinarea parţială ori totală, prin orice modalitate, a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute la societăţile comerciale constituite în condiţiile prezentei hotărâri, societatea comercială are obligaţia restituirii integrale a sumelor reprezentând taxe şi tarife, prevăzute la art. 1, pentru care s-a acordat scutire de plată.
(2) Oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal este obligat ca la primirea cererii de înregistrare a menţiunii de cesiune să solicite dovada privind plata sumelor pentru care s-a acordat scutire, la nivelul taxelor şi tarifelor în vigoare la data efectuării plăţii.


PRIM-MINISTRU
ADRIAN NÃSTASE
Contrasemnează: ─────────────── Ministrul educaţiei şi cercetării, Ecaterina Andronescu Ministrul justiţiei, Rodica Mihaela Stănoiu Ministrul pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi cooperaţie, Silvia Ciornei Ministrul administraţiei publice, Octav Cozmâncă Ministrul finanţelor publice, Mihai Nicolae Tănăsescu



Bucureşti, 13 februarie 2003.
Nr. 166.

succes! lucianiculae@rdslink.ro
mERGI LA BIROUL INFORMATII DIN CADRUL CAMEREI DE COMERT DE UNDE DOMICILIEZI SAU LA REG. COMERTULUI SI ITI SPUN EI, TOATE ACTELE DE CARE AI NEVOIE PENTRU A INCEPE TREABA.
-IN MARE SA STII CA ITI TREBUIE
ACT CONSTITUITIV
STATUT
DOVADA SPATIU
CAPITALUL SOCIAL, DAR DIFERA DE LA O FORMA COMERCIALA LA ALTA.
sI NU UITA DE FACILITATILE DE CARE BENEFICIEZI, PE CARE TI LE-A DESCRIS DOMNUL DE MAI SUS. in PRINCIPIU E VORBA DE SCUTIRI LA TAXELE PERCEPUTE DE rEG. cOMERTULUI. SUCCES! IAR CU OBLIGATIILE LUNAR APELEAZA LA UN CONTABIL AUTORIZAT SAU EXPERT.

1. declaratia pe propria raspundere se poate face si la ORC.
2. ai uitat cazierul judiciar.
3.nu trebuie acordul asociatiei dac nu-ti desfasori activitatea in spatiul respectiv.
4. dovada de spatiu se poate face cu actul de proprietate.
Bafta.

Alte discuții în legătură

Firma pentru studenti lastrovi lastrovi Buna ziua! As dori sa stiu daca infiintez o firma ca student, in afara de reducerea de la registrul comertului de ce alte scutiri de taxe si impozite ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate - student lylyan lylyan Buna ziua Student isi infiinteaza societate. Unde si care sunt pasii pentru a obtine facilitati, si care sunt acestea Ex: beneficiaza de scutiri de impozit ... (vezi toată discuția)
Reduceri pentru studenti, la infiintare firma paptamas paptamas Buna ziua. Stiu ca studentii beneficiaza de anumite reduceri, la deschiderea firmei. Aceste avantaje, sau scutiri de taxe sunt acelasi pentru SRL, PFA, sau ... (vezi toată discuția)