avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa

Buna ziua, am si eu o mare nelamurire cu privire la tichete de masa, si anume: in Codul fiscal mentioneaa ca pentru angajator sunt cu deductibilit limitata, iar la salariat ca nu sunt impozabile, insa in legea 142/1998 am gasit urm inf:
(1) Sumele corespunzătoare tichetelor de masă acordate de angajator, în limitele valorii nominale prevăzute la art. 3, sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, iar pentru salariat sunt scutite de plata impozitului pe venitul sub formă de salariu.

(2) Sumele prevăzute la alin. (1) nu se iau în calcul nici pentru angajator, nici pentru salariat la stabilirea drepturilor şi obligaţiilor care se determină în raport cu venitul salarial.
*) Potrivit art. IV, lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 58/2010, se abrogă prevederile privind scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii stabilite potrivit art. 8 din Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 260 din 13 iulie 1998, cu modificările şi completările ulterioare

PANA LA URMA SUNT IMPOZABILE SAU NU SUNT IMPOZABILE LA SALARIAT?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 29 Martie 2013
Sunt impozabile la salariat.
Eliminarea din cadrul veniturilor neimpozabile a fost realizata incepand cu iulie 2010.

Prin H.G.nr. 791/2010 s-a reglementat impozitarea valorii nominale a tichetelor de masa, acordate potrivit legii, ca venituri din salarii in luna in care acestea sunt primite. Astfel, contravaloarea tichetelor de masa va fi inclusa in statul de salarii in scopul impozitarii. Calculul, retinerea si virarea impozitului pe salarii se va efectua de catre angajator, contravaloarea tichetelor de masa fiind impozitata prin cumulare cu celelate venituri de natura salariala realizate in luna in care sunt acordate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa rusiconstanti rusiconstanti Buna ziua sotia mea sa angajat la o firma de confectii lucreaza doar de 19 zile si a primit salariu si bonuri de masa . Bonurile de masa nu le-a primit toate ... (vezi toată discuția)
Impozitarea tichetelor de masa. lupas_camelia lupas_camelia Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Sunt modalitati din punct de vedere legal pentru a nu mai impozita tichetele de masa? Daca personalizez ... (vezi toată discuția)