avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract garantie(conflict de munca)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract garantie(conflict de munca)

buna ziua sunt angajat al unei firme pe postul de :controlor poarta iar acum de cateva zile mi se cere in mod abuziv semnarea unui contract de garantie pentru gestionar.mentionez ca nu mi se spune suma pentru care garantez
iar contractul este modificat fata de cel original citez:
in acest scop angajatul imputerniceste societatea ca intr-o asemena eventualitate sa ridice din cont suma aferenta pana la echivalentul pagubei produse pe baza deciziei de imputare impotriva angajatului emisa de angajator.

Pe langa garantia depusa angajatul raspunde cu toate bunurile sale mobile si imobile prezente si viitoare si renunta la privilegiul diviziunii si discutiunii.

Nu este specificat pentru ce garantam nici functia care o avem si nici cat timp ni se v-a retrage aceasta suma.

Am si dovada audio cum suntem obligati de catre director in care se aude clar cum ne pune sa alegem intre semnarea contractului sau cererea de demisie.Avand in vedere ca este un abuz si am proba audio si martori care sa recunoasca vocea ce ma sfatuiti sa fac incontinuare?.Mentionez ca mi-a fost retinut si salariul iar cand au auzit ca fac plangere am fost chemat la caserie si mi-a fost inmanat dar mi s-a retinut 10 roni grantie cu chitanta chiar daca nu am semnat contractul
multumesc si astept cu nerabdare un raspuns
Cel mai recent răspuns: prozacaddict , utilizator 12:12, 25 Februarie 2009
Recomandarea mea este sa nu semnati nimic, suma de 10 lei va fost retinuta in mod ilegal.De asemenea va recomand sa contactati un avocat
as avea sanse daca as da in judecata firma sau plangere la itm? Ce se poate face in acest caz?oricum vreau sa imi fac demisia dar numai dupa ce sunt sanctionati si ei.
Faceti plangere la ITM. Si inca ceva...aceste retineri (garantii) se regasesc pe statul de plata?

"in acest scop angajatul imputerniceste societatea ca intr-o asemena eventualitate sa ridice din cont suma aferenta pana la echivalentul pagubei produse pe baza deciziei de imputare impotriva angajatului emisa de angajator." .... este clar un abuz si o ilegalitate din partea angajatorului.

Nu pe statul de plata apare salariul intreg.doar pe chitanta apare numele stampila suma si la reprezentand:garantie
In acest caz ...se pare ca este o retinere abuziva, pentru ca suma retinuta trebuie sa se regaseasca pe statul de plata.

Alte discuții în legătură

Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)
Garantii materiale fly333 fly333 Buna ziua! Poate sa ma ajute si pe mine cineva cu un model de contract pentru garantii materiale pentru lucratori comerciali? Va multumesc!:(( (vezi toată discuția)
Despre legea gestionarului unombun unombun sunt in urmatoarea situatie:lucrez intr-un magazin de retail,angajat ca lucrator comercial \\\"asistent-vanzari gestionar\\\" (gestiune colectiva);problema ... (vezi toată discuția)