avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intrebare despre banci- restabilire rata functie de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intrebare despre banci- restabilire rata functie de veniturile actuale

as vrea sa stiu daca exista o lege care sa stipuleze ca bancile ,sa nu poata sa iti i-a pentru plata ratei mai mult de 30% din veniturile familiei ? sau ceva asemanator...caci as vrea sa discut despre o reevaluare si reesalonare a creditului pe care il am si as vrea sa aduc in discutie si acest aspect...dar nu stiu daca exista asa ceva....multumesc anticipat de ajutor....:)
Cel mai recent răspuns: azael , utilizator 08:06, 3 Aprilie 2013
Nu exista.
Doar in cazul executarii silite, daca e vb doar de un creditor, vi se poate pune poprire pe 1/3 din salariu.
Cand e vb sa contractati un nou credit, se are in vedere sa nu va indatorati peste un anumit preg 30- 50 % din venituri, insa cand e vb de un credit in derulare, trebuie sa respectati contractul, sa platiti rata asa cum v-ati inteles.. daca intre timp, veniturile dvs au scazut, nu e treaba bancii, nu exista un prag pe care sa il impuneti, doar prin negocieri , puteti sa reesalonati, refinantati etc
v-au fost diminuate veniturile? in aceasta situatie puteti solicita bancii sa analizeze o cerere de redresare, in ideea diminuarii ratei.
daca nu v-au fost diminuate veniturile si daca initial creditul nu a fost contractat pe o perioada maxima, exista posibilitatea de marire a perioadei de creditare, contra unui comision prevazut in contract
Multumesc pentru raspuns stimata doamna,intradevar mi s-au diminuat mult veniturile fata de momentul initial al contactarii creditului.In prima faza am avut o perioada de gratie de 6 luni,apoi am cerut o scadere a ratei ....si mi-au oferit posibilitatea de a plati jumatate de rata pe o perioada de 6 luni,binenteles cu o recalculare ulterioara a ratei.Mentionez ca am luat creditul in 2008 pe perioada maxima de 30 de ani.Este vorba de 50000 de euro ,echivalent in franci elvetieni.! Anul trecut am facut dovada veniturilor mele si a sotiei care se ridica la 1340 ron si le-am explicat ca numai atat pot plati.Au fost de acord sa le platesc aceasta suma pe o perioada de 6 luni ,iar acum iarasi trebuie sa platesc aprox 1900 ron ,echivalentul a 520 de franci ,costul ratei....Problema e ca mi-au scazut doar din principal ,nu si din dobanda sau din comisioane....Eu ceea ce vreau este de fapt o reevaluare sau o reesalonare astfel incat sa pot plati in mod decent rata....si sa imi scada si din procentul comisioanelor si a dobanzii lor ....nu numai din principal ,conform graficului de rambursare !....Mentionez de asemenea ca sunt un bun platnic , fara sa fi ramas in toti acesti 5 ani restant ,nici macar o zi de intarziere....Va multumesc inca o data pentru rabdare si pentru sfaturi...:wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi scad rata la banca? azael azael ....tinand cont ca in 2008 am luat un credit pe 30 de ani in franci elvetieni echivalentul a 50000 de euro , azi platesc cam 1950 ron,rata.Dar....intre timp ... (vezi toată discuția)
Creditul bancar - solutii in situatie de criza nsemeniuc nsemeniuc Buna seara, Cu permisiunea Dvs, am sa va intreb daca stiti sa existe vreo sansa de a gasi o solutie amiabila de a putea duce la bun sfarsit un contract ... (vezi toată discuția)