Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Regres asigurator Casco

Buna ziua,
in anul 2008 martie, am fost condamnat la 1 an cu supendare, deoarece am provocat un accident de circulatie, fiin cu alcoolemia peste limita legala!
Masina pe care am lovit-o avea asigurare Casco, si asiguratul a primit dauna totala!
Auma asiguratorul care a platit ma cheama in judecata pentru a recupera cheltuielile!
Este posibil sa faca acest lucru dupa atata timp? Ce trebuie sa fac eu?
Cel mai recent răspuns: jamaica2010 , utilizator 13:42, 2 Aprilie 2013
Buna ziua,

Prin hotararea penala ati fost obligat sa platiti acea suma de bani?
In ce daca a ramas definitiva hotararea de condamnare?

Asiguratorul are acest drept de regres impotriva adevaratului vinovat.
Ramane de vazut cand incepe sa curga termenul de prescriptie de 3 ani.
mai exact, in martie 2009 hotararea judecatoreasca a fost definitiva, cu privire la condamnarea mea, iar cei de la firma de asigurari desi au fost chemati in proces, nu s-au prezentat! de platit a trebuit sa platesc doar cheltuielile de judecata! acuma firma de asigurare a deschis un nou proces impotriva mea, pentru recuperarea banilor
Acţiunea în regres a asiguratorului împotriva dvsi, în calitate de persoană vinovată de producerea faptei cauzatoare de prejudicii este supusă termenului general de prescripţie de 3 ani prevăzut de articolul 3 alineat 1 din Decretul nr. 167/1958, iar conform articolului 8 alineat 1 din Decretul nr. 167/1958, termenul de prescripţie a acţiunii întemeiate pe fapta ilicită începe să curgă de la data când păgubitul a cunoscut sau trebuia să cunoască paguba şi pe cel răspunzător de producerea ei.

Cred ca veti scapa, invocand prescriptia dreptului la actiune al asiguratorului impotriva dvs.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim care este termenul de prescriptie in materie de asigurari? 2 sau 3 ani? (vezi toată discuția)
Obligatie prescrisa?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, am o situatie care mie mi se parea simpla si clara. Instantele insa au o alta parere...cu care nu sunt de acord. Avem un accident auto in care ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere calin_andrei calin_andrei O actiune in pretentii (fie drept comun, fie somatie de plata) se prescrie in termenul general de 3 ani? Iar curgerea termenului se calculeaza de la ... (vezi toată discuția)