In aprilie 2008, am fost informat de catre un politist ca prietena mea a condus un autovehicul(fara a poseda permis de conducere), masina fiind a mea.Am dat impreuna cate o declaratie si atat. Mentionez ca nu a fost oprita in trafic, nu a fost nici macar vazuta de catre un ,,organ''.Politistul a cautat niste martori, care ulterior s-au razgandit, (3 din 4). Astea sunt toate probele lui. Vazand asta, este posibil sa solicite testul poligraf.Alta sansa decat asta si o confruntare cu martorii nu cred ca mai are. Avem dreptul sa refuzam acest test, si daca da, in ce conditii? Daca nu sunt probe indestulatoare, putem refuza testul?Este concludent rezultatul testului in instanta?Se poate prezenta un dosar in instanta doar cu un martor si cu rezultatul testului? Si faptul ca am fost invinuit ca am incredintat conducerea autovehiculului, desi eu nu eram in masina(dupa cum spune politistul in Procesul verbal de sesizare si e real) si nu sunt probe, nu constituie un abuz in serviciu? Multumesc!
Veti fi raspunzator pentru fapta de a fi incredintat masina unei persoane care nu poseda permis de conducere,dar si ea pentru ca a condus masina stiind ca savarseste o infractiune.
Trebuie sa raspundeti cat mai sincer la testul poligraf.Nu conteaza faptul ca nu ati fost in masina (incredintarea e infractiune).Nu refuzati sa faceti testul sau sa va sustrageti intrucat atrageti suspiciuni mai mari.Ce ati decarat la politie (incercati sa mentineti o concordanta in ceea ce priveste declaratiile).
Nu politistul e devina ci dvs.
Si daca refuz testul, dosarul mai poate ajunge in instanta cu doar o singura declaratie ca proba???
Si daca testul iese in defavoarea mea, rezultatul, impreuna cu declaratia ramasa ,, in picioare" nu sunt destule probe?
nu prea inteleg..asa politisti zelosi nu prea am intalnit care sa se sesizeze pentru atat..mai ales ca spui ca nu sunt dovezi, nu a oprit-o nimeni...??? si voi ce ati scris in declaratiile alea?fii putin mai explicit ... si din aprilie pana acum. ...cam mult dureaza cercetarea asta...
In declaratii am negat totul.Nu a avut probe sa trimita dosarul in instanta, iar politia ia din nou declaratii de la acei martori in speranta sa le iasa lor favorabil.De aceea politistul sustine ca ar trebui sa se faca un poligraf.Nu are destule probe... Nu ar trebui sa existe un termen limita in care un dosar asa de simplu sa ajunga in instanta?
am si eu o intrebare defapt problema mea este mai lunga dar poate cineva depaici a fost sau este patit deci,in 15 03 2008 am fost oprit in trafic de un echipaj de politie chestia e ca era prima oara cand bausem la volan si am permis de 5 ani asa mi pus aparatu echilotest mia esit 0,69 in aer expirat am mers la sange mia luat 2 probe prima 1,05 adoua 1,15 miam luat un avocat f bun expert in dinastea si am trimis probele la bucuresti la mia minovici ptr recalculare asta se intampla in 10 octombrie 2008 dela politie miau zis ca daca platesc eu expertiza medicala ma cost 510 ron si dureaza intre 2-4 luni problema este ca au trecut aproape 5 luni daca aveti careva ideie dece dureaza asa mult si daca am sanse sa imi iasa sub 0,80 sa fie contraventie nu infractiune va multumsc