avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Montare camera de supraveghere masina si imobil - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Montare camera de supraveghere masina si imobil - legalitate

am montat camere in uscatorie ca mereu imi spargea uscatoria am pus pe masina ca mia furat din ia problema e ca leam montat eu si nu am avut o firma care sa le monteze si acuma ma ameninta sa ma dea in judecata ca filmez zone publice ce pot sa fac sa scap a si uscatoria acum a devenit si birou de administratie
Cel mai recent răspuns: maiaB , utilizator 21:30, 12 Iunie 2013
Daca este vorba despre uscatorie in condominiu=imobil de locuit in comun,legal,nu puteti instala sistem de supraveghere decat cu acordul tuturor proprietarilor,avand in vedere caracterul inregistrarilor
Este necesar sa existe firma autorizata de IPJ
bun si daca leam montat eu si am anunta ca e supraveghere video pot sa fac ceva sa nu ajung la inchisoare ca am folosit numai in scopul in care mai spargea iar ca nu stau sa ma uit ce face acolo ca nu ma intereseaza
Dispozitiile legii 333/ 2003 actualizata,art. 34, alin.(1)
" persoanele fizice sau juridice pot desfasura activitati de proiectare, instalare, modificare sau intretinere a componentelor sau sistemelor de alarmare impotriva efractiei, numai pe baza licentei eliberate de Inspectoratul General al Politiei Romane, prelungita la fiecare 3 ani, si cu avizul prealabil al Serviciului Roman de Informatii, eliberat in termen de 30 de zile.

Montajul de sisteme de supraveghere video fara licenta se pedepseste penal.
Pentru montare este necesar initial proiect avizate de IGPR( H.G. 1010/2004 si Dispozitia IGPR 422/2006):
Licenta se obtine dupa verificari amanuntite ale IGPR-ului si cu acordul SRI
Atentie sporita la prevederile legii nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.


ART. 58
Desfăşurarea de activităţi de paza sau protecţie, de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licenta de funcţionare prevăzută de lege constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

...
Art. 28
...
(5) In sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare impotriva efractiei se intelege ansamblul de echipamente electronice care poate fi compus din centrala de comanda si semnalizare optica si acustica, detectoare, butoane si pedale de panica, control de acces si televiziune cu circuit inchis cu posibilitati de inregistrare si stocare a imaginilor si datelor, corespunzator gradului de siguranta impus de caracteristicile obiectivului pazit.


multumesc dar acum ce ma pot face ca sunt uni care vrea sa ma dea in judecata pe treaba asta cand le-am montat nu stiam ca trebuie sa ai atatea acte si nici nu ma interesase ma interesa daca iar imi fura ceva sa ma duc la politie sai arat asta fura nu pentru supravegher sa vad cine ce face sau unde se duc
Eu asta nu inteleg, Pana la urma ati prins vreun hot sau nu? V-a reclamat hotul?

Luati-va un avocat, daca aveti cu ce, vorbiti macar cu 4-5 avocati, si alegeti-l pe cel mai onest si care nu sare imediat sa va oblige sa luati o decizie. O sa vedeti din raspunsurile pe care vi le da, care este bun. Si respirati adanc nu va grabiti. Expuneti problema intai.

Dar poate ca nu le=ati montat dvs, e bine asa ? va convine? A fost vreun martor in momentul in care le-ati montat ? Hai ca nu o fi nenorocirea chiar atat de mare acum.

Alte discuții în legătură

Supraveghere video, intrare in legalitate Eduard1 Eduard1 Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord . Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot ... (vezi toată discuția)
Montare camera supraveghere curte Mariana Rosca Mariana Rosca Buna ziua. In urma unor evenimente nefericite de care am avut parte( intrat si furat din curte), dorim sa instalam cateva camere de supraveghere in curte, ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)