avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Supraveghere video, intrare in legalitate
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Supraveghere video, intrare in legalitate

Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord .

Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot timpul la servici hotii au dat tarcoale pe la imobil. Asa ca am decis sa-mi cumpar un sistem de supraveghere video , si avand cunostinte de IT am montat camerele de supraveghere in curte gradina etc.... Acum problema mea este ca camerele video fiind montate la o inaltime destul de mare pentru a putea avea vedere totala a gradinii mele, imaginea redata de camera video depaseste propietatea mea. ( adica filmeaza si o parte din gradina vecinilor). vecinii sunt deacord c-a eu sa folosesc acest sistem de supraveghere chear daca sunt filmati in propria lor gradina.

Ce trebuie sa fac?? Sau ce fel de declaratie scrisa trebuie sa obtin de la vecini si ce model de declaratie ??? Daca ma puteti ajuta cu niste modele de declaratie .....
Cel mai recent răspuns: Eduard1 , utilizator 08:17, 16 Februarie 2015
Puteti inscheia cu acestia o declaratie simpla pe proprie raspundere, in care sa fie cuprinse datele de identificare si acordul expres de supraveghere al unei parti din proprietate. Eventual sa cuprinsa si faptul ca nu solicita daune in cazul in care suprindeti pe camerele de supravhegere aspecte de tin de viata intima si de familie a acestora.
Din declaratia pe are o vor semna vecinii trebuie sa reiasa aveti consimtanantul expres si fara echivoc, privitor la permisiunea de a le fi supravegheata o portiune din proprietate.
Nu exista un model anume, standard, astfel ca daca doriti sa detaliati, mentionati exact care ar fi portiunile din proprietatea lor care sunt motitorizate de camerele dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atentie sporita cu instalarea sistemelor de supravehere care sunt supuse unor dispozitii speciale
Sustineti ca aveti cunostiinte IT,astfel incat ar fi trebuit sa cunoasteti dispozitiile in domeniu,Lnr 333/2003 ,L nr 677/2001
Din art 34 is 58 rezulta ca unei persoane fizice ii este interzis prin lege asi proteja propietatea sau bunurile personale prin instalarea pe cont propriu sau de catre o persoana de incredere dar neautorizata IGPR unui sisteme antiefractie fara implicarea unei firme sau persoane autorizate la instalarea unui astfel de sistem privandu-i dreptul la intimitate.
Cititi cu mare atentie legea 333/2003([ link extern ] ... ).
Art. 58
Desfasurarea de activitati de paza sau protectie, de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara atestat sau fara licenta de functionare prevazuta de lege constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.


Este infractiune montarea fara autorizatie si proiect a camerelor de supraveghere, alarma,etc.
Nu trebuie uitata legea nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
problema e ca eu nu stiu ca creez o asemenea declaratie in care sa specific toate detalile fara a uita ceva ca sa fie totul legal. Adica rugamintea mea ar fi daca cineva are un asemenea exemplar duca care sa ma orientez. ceva de genu Subsemnatul ... datele lui apoi declar ca sunt.. si de aici in colo nu stiu ce sa scriu sa fie totul legal. As avea nevoie de un model .. ( Nu prea am dat declaratii la viata mea .. imi cer scuze ca nu stiu formula o asemenea declaratie de aia am nevoie de ajutorul Dumneavoastra. Un exemplar in care sa fie totul concret asa eu pot printa acel model in mai multe exemplare si il pot duce vecinilor sa-l completeze si sa-l semneze.. Scuze de deranj dar daca cineva ma poate ajuta cu un asemenea exemplar i multumesc din suflet.
adica daca eu acasa pe proprietate privata imi cumpar un kit de supraveghere video sau filmez orice in curtea mea sunt pedepsit de lege? sau nu intzeleg? eu am cumparat 4 camere video complete si un aparat de pe un site cu magazin online leam montat 2 in gradina , una in curte, si una la strada atasata de casa mea. Deci daca ele filmeaza proprietatea mea bunurile mele personale e ilegal? Nu detin o firma cu angajati e pur si simplu pt siguranta mea.

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Problema camere video snpcezar snpcezar Buna ziua, ca sa incep povestioara am decis sa imi pun camere de supraveghere la casa am fost in magazin le-am cuparat, am mers cu cineva le-a montat, si am ... (vezi toată discuția)