avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Adeverinta plata taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Adeverinta plata taxa auto

Bună ziua, am sunat la anaf Caracal și mi-au spus că pentru eliberarea adeverinței ce atestă că a fost plătită taxa auto și nu a fost recuperată, am nevoie de chitanța de la primul proprietar precum că a plătit-o....La anaf bucuresti, mi-au spus că nu e nevoie de asa ceva....!Ce as putea face in acest sens?Știți vreunul ce se poate face?Că bănuiesc că idioții aceia vor refuza eliberarea adeverintei!
Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 16:21, 26 Iunie 2013
Nu există o practică unitară a organelor fiscale în acest sens, fiecare face cum consideră. În opinia mea organul fiscal verifică în propriile evidenţe, constată dacă s-a plătit sau nu taxa pentru autoturismul respectiv şi eliberează o adeverinţă în acest sens.
A veni cu chitanţa de la primul proprietar este o aberaţie, poate omul acela şi-a încheiat socotelile cu această lume şi atunci ce vom face? Batem la poarta raiulului şi întrebăm de el pentru a ne spune unde-i chitanţa?
La Anaf Sector 3 de unde tocmai vin (fara sa fi rezolvat de 2 saptamani problema adeverintei) a aparut o instiintare pe usa de acces in birou. Fara copia acelei chitante atasate la dosar nu se elibereaza adeverinta nicicum.

Ceea ce mi se pare o aberatie. E o plata inregistrata catre bugetul de stat, ar trebui sa poata s-o identifice dupa datele masinii.. Problema e ca nu vor. Eu nici nu mai am nervi pentru asa ceva, nu stiu zau cand o sa se termine.
Am primit un răspuns de la ANAF prin care spun că se poate și fără! Am și depus actele! Acum aștep adeverința!
Foarte bine, ţineţi-ne şi pe noi la curent pentru a putea ajuta şi alţi utilizatori dându-le exemplul dumneavoastră.
Si eu mai merg maine o data sa vad ce si cum. De la noi au vrut copia chitantei acum de o saptamana asteptam ok-ul trezoreriei cum ca banii din taxa respectiva le-au si intrat in cont (mi se pare aberatie, e o taxa platita in 2008....). Intre joia trecuta si ieri Trezoreria a eliberat la sectorul 3 fix 3 confirmari.

Alte discuții în legătură

Adeverinta anaf/contract leasing cristiana_h cristiana_h Buna ziua, Am o nelamurire si doresc sa stiu punctual, cu articole de lege cum pot rezolva o situatie. Am incheiat la inceput de martie un contract de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta taxa de poluare fara copie dupa chitanta madalinc madalinc Buna ziua, Am intalnit o problema la inmatricularea unui VW Polo 2007 datorita acelei adeverinte de plata a taxei de poluare. Masina a fost cumparata la ... (vezi toată discuția)
Dovada anaf privind (ne)plata taxei de timbru de mediu cut0ff cut0ff Buna ziua , as dori o sugestie privind urmatoarea situatie : am achizitionat un automobil inmatriculat in RO , cu taxa de timbru de mediu achitata in luna 04 ... (vezi toată discuția)