avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor judecatoresc dupa refinantare
Discuție deschisă în Executare silită

executor judecatoresc dupa refinantare

Buna ziua.
Situatia sta in felul urmator:o persoana apropiata mie a contractat un credit de la cetelem in 2008.Dupa aproximativ 1 an jumatate(timp in care a platit in fiecare luna sumele datorate),multumita departamentului incasari ai IFN ului respectiv (il indemnau pe client sa ia imprumut de la cunoscuti ca sa achite inainte de ziua scadenta) a simtit nevoia sa refinanteze creditul de nevoi personale contractat la cei de mai sus,cu o banca mai putin stresanta .Prin urmare cu acte in regula si evident prin contractarea unui nou imprumut a refinantat contractul cu cetelem cu altul la unicredit.Anul trecut,fara nici o alta notificare ,se primeste un telefon de la cetelem cum ca ar mai fi o datorie din dobanzi restante la acel credit,REFINANTAT deja din 2010 !?!? Li s-a explicat operatorilor respectivi ca,creditul a fost platit prin refinantare dar logica nu era punctul lor forte.Cu alte cuvinte trebuie sa platiti indifierent de faptul ca firma noastra a primit banii cu 1 an in urma.De asemenea dobanzile pretinse au fost acumulate fara sa someze clientul timp de un an de zile sau sa trimita vreo adresa scrisa de instiintare.
Dupa alte cateva luni se primeste telefon de la o firma de recuperari.Li se explica situatia,de data aceasta logica primeaza si pauza ...pana acum.Intamplarea face ca cunoscutul meu sa schimbe adresa tot anul trecut si mare i-a fost surpriza cand astazi ,revenind la fosta locuinta sa gaseasca o adresa de la un birou executor judecatoresc prin care il instiinteaza de o incheiere civila fara prezenta partilor si o decizie a instantei cum ca trebuie sa plateasca o suma de 10 ori mai mare decat dobanzile pretinse.Eu inteleg ca traiul in Romania ne ocupa tot timpul...dar nici chiar asa....
Intrebarea mea este:trebuie angajat un avocat si dati la randul lor in judecata Cetelem?sau Unicredit? sau plangere la protectia consumatorului?Mentionez ca respectivul si-a luat dovada de la Unicredit cum ca creditul a fost refinantat inter-bancar din 2010
buna seara! cand a fost refinantat, cetelem nu a eliberat o adeverinta cum ca ar fi fost achitat integral creditul?
toate schimburile de hartii au fost rezolvate intre banci.la banca noua i s-a cerut doar contractul initial de credit si hartiile ce dovedeau venitul.cei de la cetelem nu i-au eliberat nici o hartie intrucat au sediul la Bucuresti.banca care a facut refinantarea a asteptat inca cateva zile pentru a primi ok-ul de la cei carora le-au platit.
in aceasta situatie, tb sa mergeti la executor sa vedeti exact de unde provine debitul
ok,dar sincer nu vad legatura.indiferet ce provenienta ar avea debitul(dobanzi calculate dupa inchiderea creditului pentru ca angajatii lor nu s-au obosit sa inregistreze actele contabile prin care unicredit le-a efectuat viramentul , sau faptul ca respectivul IFN trebuie sa faca rost de bani de undeva,indiferent de mijloace,din moment ce exista o hartie prin care unicreditul a achitat datoria existenta la data respectiva,suma a aflat-o de la cetelem,logic,nu?ca ma gandesc ca nu clientul efectueaza viramentele inter-bancare... nu ar trebui sa existe o lege care sa protejeze cetatenii care achizitioneaza imprumuturi?asa orice banca care are nevoie de un bonus ,calculeaza dobanzi pe vreo 2 ani dupa ce le-au fost virati banii si hocus-pocus bani din eter.
este de inteles supararea dvs, dar in acest timp executarea continua!! ceea ce cred ca ar trebui sa faceti urgent este sa o opriti! si apoi, poate vom discuta pe aceste intrebari.

Alte discuții în legătură

Încuviinteazã executarea silitã ~ cum o opresc/aflu mai multe detalii ?!? ingerul_danutz ingerul_danutz Buna ziua, Astazi am aflat ca pe site-ul portal.just.ro ca apare 1 dosar cu numele meu la Debitor, iar Creditor o societate IFN de la care am avut luat un ... (vezi toată discuția)
Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)
Plata debitului si a cheltuielilor de executare cosmin2005 cosmin2005 Am de achitat la o banca o suma de bani si executorul mi-a transmis ca am de platit 22.000 Ron si 2000 Ron cheltuieli de executare. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)