avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Încuviinteazã executarea silitã ~ cum o opresc/aflu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Încuviinteazã executarea silitã ~ cum o opresc/aflu mai multe detalii ?!?

Buna ziua,

Astazi am aflat ca pe site-ul portal.just.ro ca apare 1 dosar cu numele meu la Debitor, iar Creditor o societate IFN de la care am avut luat un credit acum 3 ani, dar pe care l-am achitat anticipat printr-o refinantare la alta banca.... cu mult scandal si amenintari .

Referitor la dosar zice asa:

Ora estimata: 08:30
Complet: C1-Civil-STAGIARI incuviintari
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Încuviintează executarea silită. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligatiilor cuprinse în titlurile executorii. Fără cale de atac. Solutionată în camera de consiliu si pronuntată în sedintă publică astăzi, xx.09.2013.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) xx.09.2013

Precizez ca eu nu am fost citat si nici nu mi s-a adus la cunostiinta de acest lucru.
Luni voi fi la judecatorie S1 unde voi cere analiza dosarului.


Totul a plecat de la urmatoarea speta:
Acum 3 ani am luat un credit, la care dupa cca 2 luni am solicitat IFN-ului o adresa in care sa-mi spuna cat mai am de plata, asa cum se face in cazul oricarei refinantari de credit.
Banca unde am facut eu refinantarea a virat in contul indicat in adresa de la IFN, la cca 2 - 3 zile suma respectiva.
In aceste 2 - 3 zile se pare ca au mai curs unele dobanzi, astfel incat suma platita de banca care mi-a refinantat creditul, nu a acoperit in totalitate suma pentru inchiderea contului si a fost considerata de catre IFN ca o plata in avans, din care lunar s-au luat bani pentru rata, pana cand s-a ajuns la fundul sacului.
Dupa cca 1 - 1,5 an IFN-ul ma suna sa ma oblige sa-i platesc rata in continuare, pana la finalizarea creditului... le-am vorbit frumos si le-am explicat ca acest credit a fost refinantat si nu mai am ce bani sa le dau. ....dar ei Bat`man - Bat`man.... si uite asa, am ajuns sa aflu ca astazi figurez cu dosar pe portal.just.ro.


Ma pot trezi cu poprire de 1/3 din salariu pentru suma pe care ei inca o mai pretind de la mine?! Cum pot impiedica punere in executie a acestui lucru?!
Partea si mai nasoala este ca am si un imobil pe numele meu ... :)
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2013
ingerul_danutz, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:16, 13 Mai 2014
Buna ziua,

cel mai probabil ca se va infiinta o poprire despre care veti afla doar dupa ce ea este deja infiintata. De asemenea, executarea va fi indreptata si asupra bunului imobil. Rezolvarea este in formularea unei contestatii la executare. Nu merita sa atacati incuviintarea in sine deoarece, banca a prezentat un contract de credit care este titlu executor, astfel incat cel mai probabil conditiile pentru obtinerea investirii sunt indeplinite.

Analiza contractului initial de credit trebuie facuta foarte serios, la fel si modul in care dvs ati facut refinantarea. Mergeti repede la un avocat pentru a va pregati apararea.

Costi Boncu
Buna ziua. Cererea de incuviintare a executarii silite se solutioneaza fara citarea partilor, deci nu trebuia sa fiti citat. Daca sunteti convins ca suma pretinsa de creditor nu este reala, puteti formula contestatie, iar in cadrul ei, pe baza de expertiza se va stabili suma pe care o aveti de achitat. Imobilul nu va fi executat, daca datoria este ma mica de 10.000 lei si realizati venituri din salarii. Se va institui doar poprire pe salariu si, eventual, conturi bancare.
Va spun sigur a IFN ul sunt acoperiti de contract.(puteti sa-l verificati daca il mai aveti)
Daca nu e acoperita toata suma, se considera plata partiala, suma e in cont si ei isi iau rata lunar.
Trebuie verificate dobanzile din cele 2 sau 3 zile, de cand v-au dat ei adresa cu soldul de achitat si pana s-a facut plata, sa nu fie o greseala de-a lor.(in cazul asta ati avea castig de cauza la o contestatie la executare)
Nu strica sa verificati dupa aia, sau sa le cereti o adresa ca nu mai aveti credit la ei
Trebuia sa va consultati cu cineva cand au inceput sa va caute ca sa nu mai trebuiasca sa platiti si executorul...
Oricum, faceti acum contestatie la executare si solicitati suspendarea executarii, poate aveti castig de cauza.
Daca nu platiti si ratele restante cu dobanzi penalizatoare si executorul.
V-au facut vreo notificare in scris sau numai telefonic?
Am fost astazi la Jud S1 pentru a conspecta dosarul, numai ca dosarele de executare silita sunt la camera de vis-a-vis care are program doar marti si joi :(

IFN-ul doar m-a stresat doar cu telefoane, iar in contractul semnat cu ei exista un articol ce reprezinta Titlu Executoriu in conformitate cu dispozitiile Legii nr.93 din 08.04.2009.

Pot face eu adresa catre ei? sau trebuie sa vina din partea unui avocat ?!

Referitor la poprire, am inteles ca se pune pe salariu si eventualele conturi la banci.

Dar cum se procedeaza in cazul in care sunt PFA sau am SRL?!
Pentru SRL am inteles ca doar doar pe dividente si astea daca sunt,
dar la PFA, in contul in care incasez diverse sume ?!
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
ingerul_danutz, utilizator
Buna ziua,

veniturile realizate ca PFA se pot urmari. In ce priveste sociatetea comerciala, se pot urmari dividendele sau partile sociale.
In ce priveste modul de actiune - este important sa angajati un avocat. Sunt chestiuni tehnice care tin de interpretarea contractelor si ati putea sa nu intelegeti toate nuantele.

Costi Boncu

Alte discuții în legătură

Poprire leusan leusan Am nevoie de un sfat urgent. Pe un contract de credit s-a efectuaat o executare silita care a constat in :,, rate restante,penalitati si capital ramas de ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri titlu executoriu leusan leusan daca un contract IFN ,pentru care s-a executat silit debitorul pentru,, rate restante ,penalitati si capital ramas de rambursat la contractul cu nr xxxxx\\" , ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc dupa refinantare marian2013 marian2013 Buna ziua. Situatia sta in felul urmator:o persoana apropiata mie a contractat un credit de la cetelem in 2008.Dupa aproximativ 1 an jumatate(timp in care a ... (vezi toată discuția)