avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Lãmuriri referitoare la câteva subiecte propuse ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Lãmuriri referitoare la câteva subiecte propuse pentru concursurile în domeniul Resurse umane

Va rog sa ma ajutati, cei care lucrati in domeniu, cu ceva lamuriri referitoare la cateva subiecte propuse pentru concursurile in domeniu.
1. Prezentaţi trei situaţii care ar putea constitui impedimente în gestionarea eficientă a resurselor umane în cadrul unei instituţii publice din administraţia publică centrală/locală precum şi măsurile corelative de diminuare a acestora
2.Prezentaţi rolul compartimentelor de resurse umane în gestiunea funcţiilor publice şi a funcţionarilor publici, formulaţi şi fundamentaţi minim 3 propuneri de îmbunătăţire a modului de gestiune.
3.Alegeti două dintre cele mai eficiente şi rapide modalităţi de ocupare a posturilor vacante din instituţiile publice şi argumentati care dintre ele este cea mai indicată, în funcţie de etapele care trebuiesc îndeplinite până la numire
Va multumesc pentru ajutor. E greu pentru cineva care nu se ocupa cu asa ceva sa descrie niste proceduri care cred ca sunt cunoscute doar de cei din compartimentele de resurse umane...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 14 Aprilie 2013
3. Ocuparea posturilor vacante -cititi H.G. nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale, Legea 140/2010, Legea 188/1999
Nimeni nu lucreaza in domeniu?
Te poti lega cumva de existenta unor posturi temporar vacante? Cei care lucrati la resurse umane trebuie sa va fi intalnit in ultimii ani cu asemenea probleme.
Ceea ce doriti dvs nu se poate exprima in cateva randuri ... fiind vorba despre sectorul bugetar ar trebui sa ne spuneti daca este vorba despre personal contractual sau functionari publici, intrucat la unele institutii exista proceduri diferite ...
Aveti dreptate, nu am dat toate datele problemei...
Este vorba despre subiecte publicate pe site-ul ANFP la concursuri din administratia publica. Ele sunt publicate ca subiecte din Statutul functionarului pubic.
Mi se pare dificil de interpretat Legea 188 din 1999 daca nu lucrezi in domeniu ca sa stii clar care a procedura pentru fiecare activitate la care se refera statutul. Chiar si asa la subiectele din domeniul resurselor umane pe care le-am postat mai sus nu gasesti nimic concret in statut.
La subiectul 3 sunt ceva indrumari pe site dar la celelalte te lasa in ceata.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri/
[ link extern ] :
[ link extern ]
Aveti mare dreptate, daca nu esti in domeniu nu prea gasesti raspuns la toate.

Alte discuții în legătură

Desfiintare functie publica de conducere anamaria81 anamaria81 Prin transformarea biroului in compartiment se desfiinteaza postul de conducere de sef birou si inca 2 posturi de executie. La celelalte posturi de executie ... (vezi toată discuția)
Recrutare functionari publici de conducere wandanal61 wandanal61 Cine organizeaza concursul de recrutare pentru postul vacant de sef serviciu monitorizare, ANFP sau autoritatea publica locala?Art 58 Legea 188/1999 nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)