avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar de cercetare penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar de cercetare penala

Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea chestiune.

In urma cu 8 luni am avut un accident de circulatie cu victima. Desi la fata locului victima a declarat ca nu a fost pe trecerea de pietoni, agentul mi-a retinut permisul si mi-a dat o dovada fara drept de circulatie pana la solutionare pe motiv ca nu am acordat prioritate. In urma accidentului victima a plecat de la locul accidentului. dupa un timp am hotarat sa ma deplasez la cea mai apropiata sectie de politie pentru a declara accidentul. la aprox 200-300 m de sediul politiei am fost oprit de un echipaj de politie caruia i-am spus ca vin la politie pentru declararea accidentului. Am fost trecut la Plecare de la locul accidentului desi legea spune Ca nu constituie infractiune plecarea de la locul accidentului daca victima a parasit locul accidentului si anunti cea mai apropiata sectie de politie.
In urma cercetarilor penale dosarul a fost trimis la procuror cu propunere de N.U.P.
(asta inseamna ca sunt nevinovat, nu?).
Pana in momentul de fata am facut 2 cereri de urgentare(dosarul este de aprox 4 luni la procuror) dar fara nici un raspuns.

Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? cat sa mai astept? daca as face o cerere pentru o dovada de circulatie, e posibil sa primesc, inconditiile in cae nu sunt vinovat?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 15:33, 22 Ianuarie 2010
Va sugerati sa va adresati primului-procuror al parchetului la care se afla dosarul cu o cerere, in care sa aratati tocmai faptul ca, desi dosarul se afla la procuror de 4 luni, acesta nu l-a solutionat si astfel dosarul este tergiversat fara un motiv real, mai ales ca stiti ca s-a dus acolo cu propunere de NUP.
Aratati totodata ca astfel va este ingradit dreptul de libera circulatie pe teritoriul Romaniei si chiar in localitate.
Ar trebui ca in 30 de zile sa primiti ambele raspunsuri.
Eu asa as face.
Va indic sa va duceti personal la parchet, la procurorul de caz si sa cereti lamuriri asupra desfasurarii urmaririi penale.
Oricum, din pacate, permisul nu va va fi restituit fara prezentarea rezolutiei de NUP a procurorului. Puteti cere si intrarea in audienta la prim -procurorul parchetului. Ar fi bine si daca v-ar asista un avocat.
Acestea sunt caile cele mai rapide, dar rezolutia procurorului nu se va da fara studierea intregului probatoriu si audierea partii vatamate.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar n.u.p, parasirea locului accidentului andrei_ccocolino andrei_ccocolino Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate in care sa grabesc solutionarea unui dosar cu N.U.P. Astept de aproape 4 luni de zile, am ... (vezi toată discuția)
Retinere permis conducere basu radu basu radu Buna ziua! In urma cu 2 luni de zile mi s-a retinut permisul de conducere , si as dori sa ma ajutati prin a-mi arata cum trebuie sa procedez, pentru a-l ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime- cat timp dureaza solutionarea dosarului? rosescu_matei rosescu_matei am avut un accident rutier in vara la Constanta , am fost eu vinovat si victimele nu au avut pretentii dar nici nu li s-au luat declaratii. de atunci ma tot ... (vezi toată discuția)