avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victime

In vara am avut un accident rutier in judetul Constanta, eu fiind din judetul Dambovita. Vinovatul eram eu, din pacate, iar in cealalta masina implicata au fost teri persoane care au fost transportate cu ambulanta la spital . Din fericire nu a fost decat sperietura si nimic mai mult: nici un traumatism, nici o rana, nimic, doar sperietura. Li s-a dat drumul acasa si ulterior am discutat si au spus ca nu au pretentii materiale.Am dat asigurarea celuilalt pentru reparatia masinii, eu urmand sa o repar singur . Ma rog , ideea este ca , fiind eu vinovatul si sofer profesionist, pana la solutionarea cazului trebuie sa ma deplasez la 30 de zile la Constanta la parchet si la politie pentru a-mi prelungi dovada. Ma intereseaza daca se poate sa imi prelungesc dovada la mine in judet (in Dambovita) sau cum as putea sa procedez ( daca nu se poate ) sa grabesc cumva solutionarea cazului ca sa nu mai fiu nevoit sa merg lunar la Constanta. Stiu ca va trebui sa stau " pe tusa" fara permis, dar asta e! As vrea totusi , sa imi spuna cineva ce as putea sa fac , DACA se poate face ceva ! E destul de costisitoare deplasarea la Constanta tinand cont ca am de intretinut o familie ( mai exact 2 copii minori ) si sotia care nu lucreaza. In speranta ca cineva ma sfatuieste, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: rosescu_matei , utilizator 14:30, 4 Aprilie 2013
Aprobarea pentru prelungirea dovezii de circulatie o da procurorul de caz. In consecinta trebuie sa faceti aceasta deplasare.
Multumesc mult pentru raspuns. As fi vrut insa sa stiu daca se poate grabi cumva solutionarea cazului sau va trebui sa ma plimb pana se va indura cineva sa se ocupe si de dosarul meu. Au mai fost cazuri cand au "zacut " dosarele mai bine de un an pe rafturi. Sincer nu imi doresc sa "o lungesc" atat de mult!Inca o data multumesc mult.
Daca partea vatamata nu intelege sa depuna plangere impotriva dvs ar trebui sa se solutioneze, oricum mergeti la politistul care instrumenteaza dosarul si cereti lamuriri.
multumesc mult pentru raspuns. Mai e de adaugat ca in cealalta masina se aflau trei doamne mai in varsta si un domn in momentul accidentului. Domnului i s-a luat declaratie dar celor trei doamne inca nu.Mai este oare valabila o declaratie ( in cazul in care s-ar lua acum la aproape patru luni ) a vreuneia dintre acele trei persoane? Pentru ca dumnealor au spus atunci ca nu au pretentii la nimic deoarece li s-au administrat doar calmante si au plecat la cateva ore acasa pe picioarele lor cum se spune ,fara rani fizice.Si daca sunt necesare declaratiile dumnealor ,cand vor fi luate? Cat timp sa mai treaca pentru a lua niste amarate de declaratii?
Aveti putina rabdare ca nu trebuie sa mai dureze mult,normal dupa 2 luni de zile ar fi trebuit sa se solutioneze daca partile vatamate nu au inteles sa depuna plangere.

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime- cat timp dureaza solutionarea dosarului? rosescu_matei rosescu_matei am avut un accident rutier in vara la Constanta , am fost eu vinovat si victimele nu au avut pretentii dar nici nu li s-au luat declaratii. de atunci ma tot ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar cu propunere nup tao tao Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident din care a rezultat ranirea usoara a unei persoane. M-am inteles cu persoana respectiva, a dat declaratie ... (vezi toată discuția)