avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj matrimonial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj matrimonial

Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot si doresc atribiurea apartamentului si sa-i platesc sulta aferenta partii ce-i revine.Eu nu mai locuiesc in acel apartament de 2,5 ani de cand am introdus procesul de divort( nu mi s-a mai permis accesul in casa) si lociuesc impreuna cu copilul meu minor la parinti.In tot acest timp fostul meu sot nu a mai platit intretinerea apartamentului ,precum si impozitele aferente acestuia si masinii(care este de asemenea in posesia lui).Asociatia de propietari l-a dat in judecata pentru datoriile acumulate procesul aflandu-se pe rol.
Intrebarea mea este:
Ce se v-a intampla cu datoriile acumulate de fostul sot daca imi v-a fi atribuit mie apartamentul?Trebuie sa le platesc eu?Le pot scadea din sluta sa-i dau mai putin bani?Sau va hotari instanta .Trebuie sa prezint aceasta situatie in fata instantei de judecata?.....Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:02, 18 Aprilie 2013
Desigur, puteţi rezolva problema în acest fel, expertul cere evaluează apartamentul, va face cuvenitele menţiuni şi în legătură cu creanţele datorate asociatiei
Din pacate s-a efectuat deja expertizele privitoare la partaj( a apartamentului, masinii si bunurilor).Cum pot proceda in acest caz?
Depinde ce-ati cerut, unele datorii erau ale proprietarilor, adica si ale dv.
Sanse reale sa primiti apartamentul, daca Asociatia nu intervine, nu prea sunt; efectiv l-ati abandonat si acum l-ati cam vrea. Ar fi trebuit ori sa ramaneti in el ori sa faceti partajul atunci ori macar sa achitati din cheltuielile care va reveneau, caci asa pareti dezinteresata de imobil.
Sa fiu mai clara...am fost obligata sa plec din casa din cauza violentelor fostului meu sot(am acte doveditoare in acest sens), iar ulterior ,mai bine zis a doua zi el a schimbat cheia apartamentului si nu am mai putut intra si, de asemenea, a avut grija sa ne scada si de la intretinere.Vreti sa-mi spuneti ca trebuia sa-i achit eu cheltuielile lui la asociatia de propietarii in ultimii doi ani si impozitul aferent apartamentului?El este dat in judecata de asociatia de propietari pentru aceste sume si este mentionat acolo ca figureaza o singura persoana la intretinere(desi locuiesc doua...cu concubina).
Cum pot deduce aceste cheltuieli daca imi va fi atribuit apartamentul?
Doamna, la Asociatie datorati cheltuieli de intretinere plus cheltuieli de proprietar. cele de intretinere erau ale lui, cele de proprietate erau comune. Ar fi trebuit sa le achitati.
La fel, impozitul locuintei era comun.
Pana sa ajungeti sa vedeti care cheltuieli le scadeti si cum, ar trebui sa vedeti daca aveti sanse reale de atribuire a imobilului.
Ar fi trebuit sa interveniti in dosarul cu Asociatia.
Timpul nu curge in favoarea dv.

Alte discuții în legătură

Partajul unui apartament cu datorii la intretinere si impozit marisena_marisia marisena_marisia am primit hotararea de partaj,,,in care e specificat ca eu sa raman in casa si sa-i dau fostului sulta in valoare de 21 mii euro in termen de 6 luni...deja ... (vezi toată discuția)
Partajul unui apartament cu datorii la intretinere si impozit marisena_marisia marisena_marisia am primit hotararea de partaj,,,in care e specificat ca eu sa raman in casa si sa-i dau fostului sulta in valoare de 21 mii euro in termen de 6 luni...deja ... (vezi toată discuția)
Plata sultei fara termen simona nicoleta simona nicoleta buna ziua!in noiembrie 2007, in urma unui proces ex concubinul meu a primit in 50%din apartamentul meu(cumparat pe numele meu) cu obligatia la lpata sultei X ... (vezi toată discuția)