avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu 2 copii minori si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu 2 copii minori si partaj

Buna ziua,am o mare problema.Sunt casatorita de 15 ani si am 2 copii minori de 13 si 11 ani,de ceva vreme nu ne prea intelegem cu sotul,iar de 3 saptamani in urma unui scandal inceput de el am parasit locuinta impreuna cu copii,mentionez ca el era in stare avansata de ebrietate.Tin sa precizez ca noi avem domiciliul pe adresa soacrei mele unde efectiv nu am stat deloc,12 ani am stat la parintii mei iar ultimii 3 ani intr-o casa mostenita de sotul meu pe care am renovat-o din temelii.Tot acum 3 ani am cumparat o masina pentru care parintii mei ne-au dat jumatate din bani,masina cu care am parasit domiciliul,deoarece trebuia cu ceva sa-mi duc copiii.Acum citeva zile mi-am luat o parte din lucrurile personale din casa iar acum ma ameninta ca nu ma mai lasa sa-mi iau nimic de acolo.Mentionez ca eu tot timpul am avut venituri mai mari decit el,mai mult decit dublu si multe bunuri le-am cumparat din salariul meu.Ce pot face ca sa recuperez macar lucrurile mele personale si bunurile pe care le-am avut inainte de casatorie? Mentionez ca vreau sa divortez cat mai repede de el,dar nu as vrea sa ajung la partaj prin tribunale deoarece costa si dureaza mult.
Cel mai recent răspuns: rozaliaersek , utilizator 19:36, 12 Aprilie 2013
Depinde de conduita soţului, ati putea ajunge în tribunal atât pentru divorţ cât şi pentru partaj, sau se poate rezolva amiabil în ambele situaţii.
Acum cateva zile a fost de acord sa divortam iar copii sa ramana cu mine dar pe urma a trecut la amenintari verbale,deci nu stiu ca sa mai cred.Poate prin ceva metode sa nu ma mai lase sa intru in locuinta unde am locuit si avem toate bunurile comune?poate sa-i lese pe copii fara lucrurile lor de care au nevoie pentru o viata normala?
Gândirea unui om răvăşit nu o poate intui nimeni, luaţi legătură cu un mediator poate se rezolva, totuşi
In caz de divort pentru a se stabili domiciliul copiilor la mine ar fi bine sa schimb adresa mea de domiciliu la parinti inainte de introducerea actiunii de divort sau dupa?
Odata cu pronuntarea divortului, instanta de tutela va hotara , daca este cazul, si asupra raporturilor dintre parintii divortati si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de ancheta psihosociala, precum si, daca este cazul , de invoiala parintilor, pe care ii asculta.


Totusi, Codul civil prevede ca oricare dintre soti sau amandoi, impreuna, in cazul divortului prin acordul lor, pot cere instantei de divort sa constate ca regimul matrimonial a incetat de la data separatiei in fapt.

Aveti si dreptul la despagubiri, in situatia in care, culpa exclusiva apartine in paratului.
Astfel, sotul nevinovat, care sufera un prejudiciu prin desfacerea casatoriei, poate cere sotului vinovat sa il despagubeasca.

Instanta de tutela solutioneaza cererea prin hotararea de divort.
De asemnea, sunt indreptatita la solicitarea unei prestatii care sa compenseze, atat cat este posibil, un dezechilibru semnificativ pe care divortul l-ar determina in conditiile de viata ale celui care o solicita .

Prestatia compensatorie se poate acorda numai in cazul in care casatoria a durat cel putin 20 de ani.
Sotul care solicita prestatia compensatorie nu poate cere de la fostul sau sot si pensia de intretinere.


Partajul bunurilor comune poate fi realizat atat in timpul casatoriei cat si dupa desfacerea casatoriei .
Va puteti recupera si bunuri de uz personal, proprii.



Succes.


Alte discuții în legătură

Despagubiri dupa divort LUCY04 LUCY04 Buna ziua. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Tatal meu a inaintat o cerere de divort la Judecatoria sect 1 impotriva mamei mele dorind ca divorul sa ... (vezi toată discuția)
Despagubiri la divort sau daune morale dupa 25 ani casatorie Adrian Chita Adrian Chita Am incercat pe cale amiabila sa obtin o suma de la sot,inconditiile cand eu am o pensie de 1100 iar el un venit de aprox.2100 euro net. A fost de acord doar ... (vezi toată discuția)
Ajutor noutate in domeniu liviuu liviuu Am vazut la stiri ca s-ar fi aprobat o lege ce prevedea urmatoarele: a) in cazul in care divortul de desface din vina exclusiva a unui partener celalalt ii ... (vezi toată discuția)