avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS datorata pentru dobanzile bancare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS datorata pentru dobanzile bancare

Buna seara
As vrea o lamurire cu privire la impozitarea dobanzilor bancare de catre CASS.
Sa presupunem ca o persoana asigurata dar fara venit vinde o locuinta iar banii obtinuti ii depune la banca. In acest caz dobanda rezultata din acea depunere va fi impozitata si de CASS?

Cu multa stima, va multumesc!

[Editat la cererea utilizatorului]
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: virgilius , utilizator 15:18, 13 Aprilie 2013
Buna ziua,

Potrivit art.296^27, alineatul 1, litera b din CF, in cazul in care nu realizati venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e), datorati contribuatia de asigurari de sanatate pentru veniturile din investitii.

Veniturile din investitii asa cum sunt definite la art.65 din CF cuprind si veniturile impozabile din dobanzi in categoria aceasta intrand printre altele dobânzile obţinute pentru depozitele la termen.

Din coroborarea celor doua texte, inteleg ca veti datora contributia de asigurari de sanatate numai in conditiile in care dobanzile obtinute sunt aferente unor depozite la termen, scopul constituirii unui depozit la termen fiind obtinerea unor venituri din dobanzi(motiv pentru care sunt incluse in categoria veniturilor din investitii).

Numai bine
Va multumes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie sanatate venituri din dobanzi la depozite bancare badiud badiud pentru dobanda acordata de banca la un depozit trebuie sa platesc sanatate 5.5%? (vezi toată discuția)
Plata cass dobanzi bancare M-A-N M-A-N Un pensionar, cu o pensie mai mica de 740 de lei si care are un depozit bancar trebuie sa plateasca cass la dobanzile bancare? Cum se calculeaza contributia ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale pentru un depozit bancar titisorescu titisorescu Buna ziua Va rog frumos sa imi spuneti ce obligatii fiscale am in conditiile in care am doar venituri din dobanzi bancare. Sunt obligat sa depun declaratie ... (vezi toată discuția)