avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa vecinului lipita de a mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa vecinului lipita de a mea

Buna seara
In urma cu aproximativ 10-12 ani parintii mei au locuit intr-o casa de stat. In acest timp vecinii mei din spatele casei au construit in curtea lor o casa (fara vreo autorizatie sau altceva) cu doua camere pe care au lipit-o(fara sa lase niciun centimetru distanta) de casa noastra si acoperisul lor se scurge direct in stresina casei noastre.In acest timp parintii mei au facut sezizari primariei doar verbale si primeau ca raspuns "nu este casa ta,este casa de stat"primarul de atunci fiind prietenul vecinilor mei.Dupa ce parintii mei au reusit sa cumpere imobilul au facut sesizare scrisa la primarie,iar cei care au venit la fata locului,i-au amendat pentru ca nu aveau nici un act pe casa si le-au pus termen de 6 luni sa intre in legalitate insa nici acum nu s-a mai luat nicio masura inca din contra au mai construit tot lipit de casa mea si o incapere pentru centrala de incalzire.Acum va intreb urmatoarele:
Este prea tarziu sa mai fac ceva impotiva acestor vecini care desi nu au nici un act pe ceea ce fac nu dau nici un semn de intelegere?
Este adevarat ca fapta mentionata se prescrie dupa atatia ani si nu pot sa o mai atac niciunde?
Poate cineva dupa 10-12 ani sa le mai faca acte pe casa in conditiile acestea sau ce inseamna sa intre in legalitate? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Geo_MVG , utilizator 00:03, 12 Aprilie 2013
din ce an au cumparat parintii dvs casa?
eu cred ca singura varianta este sa va judecati cu vecinii in actiune cu obligatia de a face
Din cate stiu eu din 2005 si de asta mi-e teama ca a trecut prea mult timp si sa nu se fi prescris fapta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Picatura stresinii- obligatie de a face-drept de servitute prin prescpritia de 30 ani mormelvio mormelvio Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea invocarii unei exceptii cu privire la uzucapiunea dreptului real dedus judecatii, intrucat aceasta ... (vezi toată discuția)
Distanta Denyv Denyv Buna ziua!As dori sa ma ajutati intr-o problema! Un vecin si-a construit un asa zis ,,Sopron” pentru pasari, in spatele casei mele (bucatarie)! Nu a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! casa vecinului este cu acoperișul la mine in curte ... Barbu Paula Barbu Paula Buna ziua! Casa vecinului este cu acoperișul la mine in curte , cam 60 cm , peretele casei este pe hotar , acoperisul case lui este aproape de peretele meu . ... (vezi toată discuția)