avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta

Buna ziua!As dori sa ma ajutati intr-o problema! Un vecin si-a construit un asa zis ,,Sopron” pentru pasari, in spatele casei mele (bucatarie)! Nu a pastrat nicio distanta de casa mea! Acel ,,Sopron” este construit din scandura si tabla, adica acoperisul cu care s-a lipit de tabla casei mele ! Pereti nu are! Am incercat sa discut pe cale amiabila, dar nu s-a putut! Mentionez, am casa pe hotar, asa a fost construita acum 45 ani! Mi s-a fisurat si peretele de la bucatarie! Am fost la sectorist si mi-a spus sa fac reclamatie la directia publica. Lucru care am si facut! Are voie sa faca asa ceva, chiar daca este in curtea lui si eu am casa pe hotar?Care sunt procedurile, ca sa merg mai departe, ca acel vecin sa desfiinteze acel,,sopron"? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Denyv , utilizator 15:16, 2 Septembrie 2012
Cel mai bine ar fi sa mergeti la primarie la serviciul Urbanism si disciplina in constructii.
Acolo puteti solicita informatiile dorite. Nu au competente politia si "directia publica" unde spuneti ca ati fost.
vechiul Cod Civil-abrogat în prezent, prevede următ :
Secţiunea IV
Despre picătura streşinilor
Art. 615
Tot proprietarul este dator a-şi face streaşina casei sale astfel încât apele din ploi să se scurgă pe terenul său, sau pe uliţe, iar nu pe locul vecinului său.
Așa dar :
1) procurați și conservați probe precum că ați încercat soluționare cu prioritate pe cale amiabilă-vor fi în folosul dsv. în următoarea etapă în fața instanței de judecată.Dacă ați încercat verbal, în opinia mea ar fi necesară o NOTIFICARE CU SOMAȚIE (în 2 exemplare, unul pt. dvs., unul vecinului prin poștă-recomandată cu Confirmare de primire.Păstrați Factura poștei, ex. 2, Confirmarea de primire).Dacă nu vă răspunde ori NU rezolvă titigiul-pct. 2 mai jos ;
2) potrivit Legii momentului construcției acoperișului menționat : NU avea voie.Acționați-l în judecată.Dacă dvs. nu puteți singur, ar fi mai bine să angajați un BUN avocat.
Va multumesc, pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma lupt de cand ma stiu cu vecinul . acum isi pune acoperisul deasupra gardului meu ce sa fac? saveanucezar saveanucezar de mic copil am avut probleme cu noii nostri vecini care si-au trantit ocasa cu etaj la mai putin de 2 mtri de gard si 6 metri de casa acum incep sa-si mai ... (vezi toată discuția)
Acoperisul vecinului depaseste linia de hotar mishu1981 mishu1981 Buna ziua, Am si eu o intrebare vis a vis de picatura streasinii.Am observar ca peste tot se mentioneaza:[i]Tot proprietarul este dator a-si face streasina ... (vezi toată discuția)
Picatura stresinii- obligatie de a face-drept de servitute prin prescpritia de 30 ani mormelvio mormelvio Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea invocarii unei exceptii cu privire la uzucapiunea dreptului real dedus judecatii, intrucat aceasta ... (vezi toată discuția)